Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

miércoles, 20 de diciembre de 2017

IMPORTANTES CAMBIOS EN LOS CONTROLES DE ALCOHOLEMIA Y DROGASEls conductors reincidents en alcohol i drogues hauran de pagar doble penyora. Tots aquells que hagin comès dues o més infraccions d'aquest tipus en menys de dos anys, seran entregats a les autoritats sanitàries —personal mèdic convencional— perquè avaluïn si tenen un problema d'abús o dependència d'aquestes substàncies.

La Direcció general de trànsit (DGT), per tant, reforçarà i aplicarà aquesta nova mesura perprevenir accidents al volant a causa d'alcohol o drogues. Així mateix, el ministre Zoido ha dit que es creu que els reincidents poden tornar a incórrer en alcohol o drogues hauran de ser tractats per professionals tal com preveu el Reglament General de Conductors. 

Al fil de la nova norma, Juan Ignacio Zoido ha afegit que s'obriran procediments sancionadors per infracció a la normativa de trànsit si després d'haver-hi hagut un accident, el jutge arxiva les actuacions en la via penal. Així mateix, el conductor infractor no podrà quedar impune després de saltar-se la llei. 

Protegir als ciclistes, la clau de la norma


Segons ha explicat el ministre en qüestió, l'objectiu de la nova norma passa per facilitar i protegir el trànsit de ciclistes per les carreteres convencionals. Així mateix, també en vol reduir l'accidentalitat, per la qual cosa s'informarà també als ciclistes en relació a rutes alternatives.

Zoido, però, no s'ha quedat aquí. Ja que la mesura, preservarà la integritat física dels ciclistes que circulin per les vies secundàries, augmentant els controls d'alcohol i drogues als matins dels dissabtes i diumenges.


Treballar per salvar vides

Sota aquesta premissa, Zoido ha presentat la nova normativa. Així, des del ministeri de l'interior volen encoratjar als ciclistes a què «oblidin la por» i potenciaran més campanyes com la de «Ànimes ciclistes», que en el seu moment ja va reportar molts èxits. 

Així mateix, els dissabtes i diumenges al matí —moments amb major trànsit de bicicletes a les carreteres comarcals— s'inseriran una sèrie de panells a la carretera perquè els conductors sàpiguen què fer en el cas de trobar una bicicleta a la carretera. Entre les normes, per exemple, hi podrem trobar que els conductors de vehicles han de deixar 1,5 metres de distància per avançar a un ciclista

Finalment, es potenciarà també l'ús de l'aplicació de la DGT Comobity, que avisa amb antelació a la resta dels usuaris de la presència de ciclistes en el seu recorregut. 

No hay comentarios: