Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

martes, 19 de diciembre de 2017

ASÍ INTENTAN MANIPULARNOS

14/12/17 20:09:46: Eulalia Armengol:

Uns companys de feina i un servidor hem fet una mica de treball camp i ens hem entretingut aquests darrers dies a donar un cop d'ull la Boletín Oficicial del Registro Mercantil (BORME). En aquest Butlletí hi surten publicades les incidències jurídiques de les Societats Mercantils espanyoles (el que habitualment anonenem "empreses").

S'hi troben els Nomenaments de Càrrecs, les Constitucions i/o dissolucions, Ampliacions de Capital, Canvis d'Objecte Social, de Denominació, de Forma Jurídica, Otorgament de Poders... i els Canvis de Domicili Social.

Segurament haureu sentit a parlar aquests dies que no sé quantes empreses han "abandonat" Catalunya arrel de la inestabilitat política. El Colegi Professional dels Registradors de la Propietat, Mercantils i de Bens Mobles diuen que són prop de 3000, que és la xifra i la font que estan utilitzant els Mitjans de Comunicació en parlar del tema. 

El que volen dir els Registradors és que aquestes empreses han efectuat el procesiment de "Canvi de domicili Social". Com alguns de vosaltres sabreu treballo en una empresa auditora i assessora que, entre alguns dels serveis que presta als seus clients, hi ha el de les gestions amb els Registres Mercantils i d'ençà que la premsa va començar a esbombar el tema de les suposades "fugues d'empreses" a principis d'octubre sols hem tingut 3 (TRES) clients que ens hagin demanat que els hi gestionem aquest procediment. Donat que som l'empresa assessora amb la cartera de clients més grossa en aquest tipus de Seveis Legals a Catalunya, aquesta xifra de 3.000 "Canvis de Domicili Social" ens va despertar certes surspicàcies fins el punt de demanar al Col·legi de Registradors si eren tan amables de proporcionar-nos el llistat d'aquestes quasi 3000 empreses. Ens van dir que no i que en tot cas podiem comprobar-ho al Boletín del Registre Mercantil on surtirien identificades cadascuna d'aquestes empreses. Com que la consulta a la web del Boletín és bastant farragosa (no hi ha una base de dades i has de comprobar centenars d'arxius PDF) suposo que desde el Col·legi es pensaven que no ens molestariem en fer-ho. Però ho hem fet. ¿Resultat? 

El total d'empreses catales que han canviat de domicili social vers altres regions d'ençà l'1 d'Octubre és de... 336. Adicionalment hem comprobat també si aquestes 336 han canviat de Seu Fiscal (lloc on paguen els impostos) i hem constat que sols es dona en 5 casos. Així, per exemple Caixabank o Banc Sabadell continuen tenint NIF "català" (el Numero de Identificació Fiscal de les empreses indica la província on cada empresa té el Domicili Fiscal) 

Les conclusions les deixo per a cadascú.

Gracias A.L.

1 comentario:

Antonio Valencia Mota dijo...

Com sempre