Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

lunes, 6 de noviembre de 2017

UN INGENIERO DE REUS RECHAZA EL PREMIO PRINCESA DE GIRONA


L'enginyer reusenc Bernat Ollé i l'investigador francès Romain Quidant han renunciat als Premis Fundació Princesa de Girona (FPdGi) arran de l'actitud que ha tingut el monarca Felip VI en el conflicte entre Catalunya i Espanya. En una carta que han fet pública, subratllen que la Casa Reial ha «liquidat» la tasca que l'entitat ha dut a terme durant anys per «construir ponts» i critiquen que el rei hagi donat «un vistiplau explícit» a «l'onada de repressió» que viuen les institucions catalanes, «incloent l'empresonament de líders cívics i del govern legítimament escollit pels votants catalans». Els dos guardonats retornaran ara tant l'import dels premis -10.000 euros- com les escultures amb què la FPdGi els va distingir. També demanen que l'entitat esborri tot allò que els vinculi amb la Fundació, cosa que la FPdGi ja ha fet (perquè tant Ollé com Quidant ja no apareixen a la web dels guardonats). Ollé va rebre el premi Empresa 2015 i Quidant el d'Investigació Científica en l'edició del 2011.

Els dos investigadors subratllen que la feina que l'entitat ha dut a terme «durant anys per construir ponts» va quedar del tot «liquidada» arran del posicionament que la Casa Reial amb el procés. I en especial, amb el discurs del rei Felip VI del passat 3 d'octubre.  Ollé i Quidant diuen que les paraules del monarca van «donar l'esquena» a la voluntat de milions de catalans i van «ignorar la violència policial» que es va viure l'1-O. «Creiem que el rei ha donat el vistiplau explícit a l'onada de repressió de les institucions espanyoles contra Catalunya, incloent l'empresonament de líders cívics i del govern legítimament escollit pels votants catalans», asseguren a la carta. L'enginyer reusenc i el químic francès demanen a la FPdGi que els faci arribar l'IBAN del compte bancari de l'entitat per retornar l'import dels premis (10.000 euros). També diuen que, en breu, enviaran a les oficines les escultures commemoratives que se'ls van lliurar durant l'entrega dels guardons. La carta s'acaba demanant a la FPdGi que retiri els seus noms i les seves imatges «de qualsevol comunicació, xarxa social pàgina web o documentació» que els esmenti com a premiats FPdGi o que els vinculi amb la institució. De fet, la Fundació ja ho ha portat a terme, perquè ni Ollé ni Quidant apareixen la web —a l'apartat on es recullen els Premis any a any i els guardonats.

Bernat Ollé (Reus, 1979) és enginyer químic per la Universitat Rovira i Virgili i doctor en Enginyeria i MBA pel Massachusetts Institute of Technology (MIT). L'investigador, que centra la seva tasca en el camp de les ciències de la salut, ha creat diferents start-ups de biotecnologia. Ollé va rebre el Premi FPdGi Empresa al 2015 (precisament, el darrer any en què els guardons es van entregar en el marc del Fòrum Impulsa).

No hay comentarios: