Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

domingo, 24 de septiembre de 2017

ÚLTIMA HORA: ¡ELS MOSSOS NO CLAUDIQUEN!


"El comandament màxim, la coordinació màxima dels Mossos és la Generalitat, i seguiran funcionant com han fet fins ara amb el màxim rigor i proximitat". Així s'ha expressat el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, en declaracions a Catalunya Ràdio. Turull ha considerat que la instrucció de Fiscalia "s'ho salta tot", però no s'ha sorprès perquè ja fa dies que Catalunya pateix, ha dit, "la barra lliure de l'Estat". En tot cas, ha insistit que el compromís del Govern amb l'1-O és "molt clar per molts embats que hi hagi, per moltes intimidacions que hi hagi i per molta policia que vingui cap aquí encara que vinguin disfressats de 'xiquiparc'". "Ara ja és un tema de dignitat", ha conclòs, sumant-se així a les paraules del conseller Santi Vila, que ahir va dir que si calia, aniria a la presó, per dignitat. 

Aquest dissabte, el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ja va traslladar als comandaments del cos que no accepten el control de l'Estat. Trapero els va transmetre el posicionament que públicament va fer el conseller d'Interior, Joaquim Forn, que va titllar la instrucció del govern espanyol d'"ingerència". En una declaració institucional breu, Forn va apuntar que els Mossos "no poden acceptar que, sota el paraigua de la coordinació, es pretengui dirigir el cos. Els Mossos no renunciaran mai a exercir les competències que li són pròpies”. "El major ha expressat la voluntat del cos de no acceptar la coordinació del representant de l'estat espanyol", va afegir. Els serveis jurídics del Departament d'Interior estudien aquesta instrucció per donar una resposta jurídica. 

Des de Madrid, el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, ha justificat la instrucció de Fiscalia per coordinar des del govern espanyol l'acció dels Mossos d'Esquadra perquè a Catalunya "no s'està assegurant la seguretat de tothom". S'ha referit al que va passar al Departament d'Economia la nit de dimecres. "Jo estic convençut que els Mossos d'Esquadra quan veuen aquestes imatges senten vergonya. Per a qualsevol policia això és un fracàs, perquè no es va ser capaç de contenir l'ordre públic", ha apuntat Nieto, que ho ha atribuït a una falta d'efectius de la policia catalana. En declaracions a La Sexta, el número dos del ministeri ha negat que hi hagi "cap intromissió o limitació dels drets" dels Mossos. En aquest sentit, ha indicat que el fiscal continuarà tenint el comandament, però que serà Diego Pérez de los Cobos qui coordinarà el dispositiu de les forces policials.

1 comentario:

Mari Crmen dijo...

Todo huele a Dencás. Espero no pasar por la vergüenza de ver a nadie huyendo por las cloacas. Pero no tiremos tanto de la cuerda: el 6 de octubre, el entonces consejero iba dando gritos por la radio: "Catalanes, en pie". Primero apeló a los suyos, después a los anarquistas y finalmente incluso a los españoles.

¿Y saben qué pasó? Nada. La heroicidad duró apenas diez horas. Metieron el presidente de la Generalitat y todo el Govern en la cárcel y no pasó nada. El resto de Catalunya volvió a abrir la persiana de la tienda al día siguiente. La Catalunya que sale por TV3 es la de las movilizaciones en el Departamento de Economía, ante el TSJC, los estudiantes o los mítines de Junts pel Sí y la CUP, pero tampoco es toda Catalunya.

Por favor, basta o nos quemaremos. No sólo estamos poniendo en peligro el futuro de los Mossos sino también el del autogobierno. Poco o mucho el peróodo de más autogobierno -y más largo- que hemos tenido en Catalunya en los últimos 300 años. Vayamos con cuidado también de no acabar haciendo el ridículo como país. Así no iremos a ninguna parte.