Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

miércoles, 6 de septiembre de 2017

RIESGO DE NUEVO ATENTADO EN ESPAÑA


La Central d'Intel·ligència nord-americana, més coneguda com la CIA, ha enviat des dels Estats Units a l'Estat espanyol una trentena d'informes alertant de possibles accions terroristes gihadistes a Espanya. Amb aquesta informació es va poder efectuar un important desplegament de les Forces de Seguretat per prevenir un possible atemptat que els terroristes volien cometre en una important població de la Costa del Sol en plena època estival. No obstant això, lamentablement sí que es van dur a terme els atemptats a Barcelona i Cambrils per la cèl·lula de Ripoll. Ara, fonts contra la lluita antiterrorista han assegurat al diari 'ABC' que el Daesh «tornarà a intentar atacar a Espanya aviat».

Les fonts consultades pel citat diari han informat que el perfil de l'atac pot ser que sigui de caràcter menor que el que va succeir a la Rambla de Barcelona, i que es podria dur a terme en solitari o per un petit grup d'atacants. «Sempre a un atac important li han succeït uns altres. S'ha vist a Barcelona, als quals li han seguit els atemptats a Finlàndia i intents a Bèlgica i Alemanya», per la qual cosa no han descartat a cap moment un nou atac a l'Estat. Després dels tràgics successos, moltes comunitats autònomes estan permanentment en alerta, com per exemple Andalusia, ja que tres de les seves capitals, Sevilla, Granada i Còrdova presenten un gran patrimoni cultural de l'Al Ándalus que l'Estat Islàmic vol recuperar.

«L'Estat Islàmic intenta recuperar amb aquests atacs una moral molt decaiguda per les contínues derrotes militars a Síria i l'Iraq i vol aprofitar l'impuls que li donen uns successos com els de Catalunya», han afegit fonts consultades per 'ABC'. De moment, aquestes grans ciutats han estat de les primeres a reaccionar i les autoritats consideren que tant els monuments com a turistes estan especialment amenaçats en el sud del país, segons informa 'La Vanguardia'.

No hay comentarios: