Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

jueves, 28 de septiembre de 2017

POR FIN INTERVIENE LA ONUEls experts de les Nacions Unides han donat un toc d’atenció a les autoritats espanyoles. L’organisme s’ha posat en contacte amb el govern espanyol per mostrar la seva preocupació. Els experts de l'ONU temen que l’operatiu policial contra l’1-O estigui interferint en els drets fonamentals com la llibertat d’expressió, de reunió i participació, i de participació pública. Els experts que han advertit a l’Estat són David Kaye, relator de l'ONU encarregat de protegir els drets d’opinió i d’expressió, i l'expert Alfred de Zayas.

Els experts de l’ONU creuen que, independentment de la legalitat del referèndum, les autoritats espanyoles “tenen la responsabilitat de respectar aquells drets que són essencials a les societats democràtiques”. Per a aquells que encara no coneguin la situació que es viu a Catalunya aquests dies, l’ONU recorda que “centenars de milers de catalans s’han llençat al carrer per protestar” i la tensió ha anat pujant a mesura que “les autoritats escorcollaven impremtes i requisaven material del referèndum”. “Han bloquejat webs, han impedit reunions polítiques, han detingut polítics”, recorda l’ONU, que alerta que els líders de les protestes han estat acusats de sedició, un crim que comporta fins a 15 anys de presó.


“Les mesures que estem veient són preocupants perquè poden violar drets individuals fonamentals” i silenciar “informació pública i la possibilitat d’un debat en un moment crític per a la democràcia espanyola”. Alerten que, a data de 21 de setembre, més de 4.000 policies s’han enviat a Catalunya, amb una ordre del govern espanyol d’”actuar en cas que el referèndum tingui lloc”. “Estem preocupats que aquesta ordre i la retòrica que l’acompanya pugui incrementar les tensions i l’agitació social”, asseguren els experts.

Per tot això, urgeixen als partits a evitar la violència de qualsevol tipus i que assegurin les protestes pacífiques durant els pròxims dies, conclouen. David Kaye, un dels relators especials, forma part del que es coneix com a Procediments Especials del Consell de Drets Humans, el màxim òrgan d’experts independents del sistema de l’ONU pels Drets Humans.

No hay comentarios: