Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

martes, 19 de septiembre de 2017

PLAN DE OCUPACIÓN EN CALAFELL

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat un pla d’ocupació, que donarà feina i formarà persones aturades, durant els propers anys. L’habitual pròrroga anual del projecte Calafell Crea, s’ha convertit en una iniciativa per un quadrenni, la qual cosa garanteix la continuïtat de les accions i permet plantejar-ne algunes que requereixin més temps que un any.
El ple municipal d’aquest 18 de setembre ha aprovat el conveni amb la Fundació Santa Teresa del Vendrell, que ha gestionat el Calafell Crea en les cinc edicions anuals precedents. La fórmula és la mateixa, generar ocupació i formar aturats, a la vegada que es realitzen obres de millora del municipi i mesures socials del màxim interés.
En aquest Calafell Crea a quatre anys s’abordarà definitivament la creació d’un parc d’habitatges que es puguin posar en lloguer social. El mateix projecte ja va fer-ne un cens i va identificar els utilitzables amb aquesta finalitat. Aquesta tasca continuarà, però a més els habitatges s’adequaran perquè puguin destinar-se, de forma efectiva, al lloguer social.
Hi haurà actuacions d’”obra”, com el suport al tram final del Pla de Barris al nucli antic o les franges de seguretat contra incendis forestals a les urbanitzacions en contacte amb el bosc. Però també de caire social, com el suport al menjador solidari i al banc dels aliments, o diferents accions de suport a persones amb discapacitats i transtorns mentals i deterioment cognitiu. Així mateix, hi ha previstes actuacions culturals i cíviques, com la creació una oficina d’atenció a les entitats i associacions, la dinamització de centres cívics, la promoció del voluntariat o el foment de la implicació local de persones, entitats, empreses, institucions...
La tinent d’alcalde de Qualitat de Vida de l’Ajuntament, Helena Rubio, ha destacat que “Calafell Crea és un referent dins del nostre àmbit territorial, com a model d’ocupació i de formació integradora i, ara, vol créixer i desenvolupar-se amb noves fórmules”. La despesa anual serà d’uns 165.000 euros, 660.000 al llarg dels quatre anys. 

No hay comentarios: