Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

martes, 26 de septiembre de 2017

CALAFELL APRUEBA LA PRIMERA OBRA DEL PLAN DE CHOQUE CONTRA LAS INUNDACIONES


La junta de govern local de l’Ajuntament de Calafell ha aprovat aquest dilluns, 25 de setembre, la primera obra del pla de xoc contra les inundacions que es produeixen al municipi quan hi ha aiguats. En concret, s’ha aprovat el projecte executiu per a la millora del torrent de la Casa Nova, al nucli de Segur, entre el carrer Andorra i el pas sota la carretera C-31.
L’actuació consistirà en la construcció de gabions, és a dir, són petites preses de retenció que contenen la torrentada. El pressupost de l’obra és de 95.663,36 euros (IVA inclòs). Ja aprovat el projecte, les obres sortiran a licitació i és previst que s’iniciïn a principis de l’any vinent.
Els gabions són l’exemple més gràfic d’un pla de xoc pensat per aconseguir resultats sense haver de fer grans inversions. “Un dipòsit soterrani costa un milió d’euros i un gabió, 30.000. Però la capacitat de controlar la rierada és pràcticament la mateixa”, explica el regidor Serveis Urbanístics, Miguel Ángel Perín.
L’Ajuntament preveu gastar 650.000 euros en tres anys per millorar les zones on es produeixen inundacions en cas de pluja. Una de les mesures anunciades és la canalització de les aigües de pluja en aquells carreres on desemboquen els torrents. Una altra és la neteja i manteniment dels col·lectors de pluvials existents, ja que una part del problema és la brutícia acumulada, que en disminueix fins a més del 50% la capacitat de desguàs: s’hi destinaran un mínim de 30.000 euros anuals.
Segons Perín, “hi ha molta inversió feta en la prevenció de les inundacions, però algunes obres no funcionen a ple rendiment. Per això, amb un bon manteniment i poca inversió podrem assolir una millora important”.

No hay comentarios: