Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

jueves, 17 de agosto de 2017

CALAFELL: LAS PERRERAS ILEGALES, EN VÍAS DE DESAPARECER

Els serveis tècnics de l’Ajuntament de Calafell ha localitzat sis gosseres al terme municipal i ha anunciat que la major part s’haurà d’enderrocar per no complir la normativa urbanística o ambiental, i que la resta s’haurà de regularitzar. El govern municipal ha reunit les entitats veïnals i animalistes per informar-los d’aquest inventari i de les mesures que adoptarà, tot remarcant que usarà la legalitat urbanística i ambiental com a eina més eficaç a l’abast de l’Ajuntament per posar fi a les situacions reiteradament denuncies en els darreres temps.
L’Ajuntament també ha informat que hi ha gosseres que es poden tancar per incomplir la legislació sobre protecció dels animals, però que aquesta possibilitat correspon a la Generalitat, que és qui té competències. També hi ha diverses denúncies administratives i penals en curs.
El regidor de Serveis Urbanístics, Miguel Ángel Perín, ha reiterat, en aquest sentit, que “la principal eina que tenim nosaltres per posar solució és la urbanística i mediambiental, que sí que és competència municipal”. Perín ha afegit que “hi ha gosseres que no compleixen, amb independència que els animals estiguin ben tractats o no hi hagi molèsties per a ningú. Simplement estan construïdes en terrenys no urbanitzables, i això no pot ser”.
En la reunió amb les entitats, l’Ajuntament ha reiterat que no tan sols farà complir la llei, sinó que s’assegurarà que a les gosseres que continuïn els animals estan ben tractats. En concret, es faran visites i controls freqüents i sorpresa per comprovar que els gossos estan sans i disposen d’aliment suficient i d’aigua en condicions.
A més, el govern municipal també ha anunciat a les entitats que anirà més enllà amb projectes i iniciatives en pro dels animals al municipi. En concret, ha indicat que el centre d’acollida d’animals que es construirà al municipi serà realitat l’any vinent.

No hay comentarios: