Últimas entradas

lunes, 17 de julio de 2017

UNA IDEA PIONERA EN VILAFRANCA


Vilafranca del Penedès és el primer destí enoturístic de Catalunya en connectar amb el turista digital a través de la senyalització turística intel·ligent. Per aconseguir-ho, s’ha instal·lat beacons (dispositus electrònics basats en una nova tecnologia de Bluetooth) a sobre de la senyalització peatonal que ja existia a la vila, que donen informació de tots els recursos que hi ha al voltant (rutes i activitats a fer, on menjar, on allotjar-se, etc).  
Els visitants només hauran de descarregar-se gratuïtament l’app inventrip, on rebran tota la informació. No necessitaran connectar-se a una tarifa de dades, sinó que situant-se a prop dels senyals turístics, rebran informació via Bluetooth dels recursos de la vila. De moment, els beacons s’han col·locat sobre divuit senyals peatonals, i en dues plaques ubicades davant de l’església de Sant Francesc i de l’edifici dels Trinitaris. En un futur se n’instal·laran més.
Mitjançant aquests beacons, la plataforma inventrip obtindrà informació sobre què agrada més als turistes, a quina hora ens visiten, els recursos més sol·licitats, etc. D’aquesta manera, els turistes podran personalitzar la seva estada al municipi amb els llocs i recursos que visitaran. Segons Augusto Ramos, CEO de l’empresa Sismotour, “només accedint al portal turístic de Vilafranca, podrem gestionar el nostre viatge, recursos, beacons, temps, etc”.
Vilafranca del Penedès se sumarà a altres destinacions que ja disposen de senyalització turística intel·ligent connectada amb inventrip, com la Ruta del Vi Ribera del Duero, Santiago del Teide, Sanzenxo, Alava, Eivissa, Cambados, La Habana, la Palmas de Gran Canaria, Málaga o Santa Susanna, a la costa del Maresme.
La regidora de Promoció Turística de l’Ajuntament de Vilafranca, Dolors Rius, assegurava que, “volem ser una destinació turística intel·ligent i amb la informació actualitzada que ens serveix aquesta app, és com si tinguéssim l’oficina de turisme davant nostre”. En aquest mateix sentit, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, manifestava que “Vilafranca té una gran potencialitat turística, ens interessa un determinat tipus de turisme, de qualitat, que ens ajudi a mantenir la ciutat i no ens porti problemes”.
Aquest projecte, que es va presentar l’any passat a la Diputació de Barcelona, compta amb una subvenció de 36.000 euros. A banda d’aquest sistema intel·ligent, s’ha homogeneïtzat la senyalització turística al voltant del nucli històric de la ciutat, substituint 45 senyals dels edificis patrimonials per uns altres d’acer corten que inclouen codis QR que deriven cap al servei web inventrip. Per altra banda, s’han instal·lat una setantena de senyals adossats a terra, indicant el recorregut de les rutes modernista i medieval, tres plaques identificatives a les cases de tres reconeguts pintors vilafranquins i un senyal de vianants intel·ligent a la plaça de la Vall del Castell.

No hay comentarios: