Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

lunes, 31 de julio de 2017

TRIBUNAL CONSTITUCIONAL, OTRA GRAN ESTAFA

Sin entrar a debatir la cuestión del referéndum, debemos reconocer que el TC es otro organismo corrupto, en un país con un puñado de leyes obsoletas y que en la mayoría de casos se pasa la constitución española por el forro, cuando algo no le interesa pone en marcha los mecanismos necesarios para impedirlo y con carácter de urgencia. Carecen de ética, vergüenza y profesionalidad, una vez más se pone de manifiesto el país de pandereta que es España.
El Tribunal Constitucional (TC) ha trigat només cinc dies en suspendre la reforma del reglament del Parlament que ha de permetre agilitzar al màxim els terminis de la desconnexió. Els magistrats s'han reunit de forma extraordinària aquest dilluns per admetre a tràmit el recurs del govern espanyol, la qual cosa provoca la suspensió immediata de la iniciativa catalana.

Aquesta decisió pot arribar a trastocar els plans de Junts pel Sí i la CUP, que aquest matí han registrat la llei del referèndum amb la idea que el 16 d'agost sigui admesa a tràmit per la mesa del Parlament i, d'aquesta manera, es pugui aprovar ja en el ple previst per al 6 de setembre. A més a més, si bé el TC té un termini de cinc mesos per pronunciar-se sobre el fons de l'assumpte, també podria resoldre en les pròximes setmanes.


Advertiment al Parlament

De moment, el Constitucional procedirà a enviar els requeriments sol·licitats per l'Advocacia de l'Estat avisant de la possibilitat d'incórrer en responsabilitats penals en cas de desobediència a la suspensió. Concretament, el TC ha acordat advertir la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la mesa de la cambra catalana: Lluís Guinó, José María Espejo-Saavedra, Anna Simó, David Pérez, Joan Josep Nuet, Ramona Barrufet. També s'adverteix al secretari general del Parlamento, Xavier Muro, i al lletrat major, Antoni Bayona.


Junts pel Sí i la CUP ja exploren les vies necessàries per aprovar la llei, fins i tot l'article 81.3, pensat per alterar en qualsevol moment l'ordre del dia d'un ple que s'estigui celebrant


El tribunal subratlla que tenen el "deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió". I els adverteix del seu deure d'abstenir-se d'"iniciar, qualificar, introduir en l'ordre del dia de qualsevol òrgan del Parlament de Catalunya i, en general, de dictar cap acord que impliqui la tramitació d'una proposició de llei pel procediment de lectura única".

Registre urgent de la llei del referèndum

La llei del referèndum s'ha registrat a través del tràmit d'urgència extraordinària, i ara és la mesa qui haurà de decidir el mecanisme més adequat per aprovar-la en el termini marcat per la majoria independentista. Tot i que la via no està definitivament tancada, fonts de Junts pel Sí indiquen que "s'arribarà a temps"Fins i tot citen l'article 81.3 de la cambra, que permet alterar l'ordre del dia per incloure-hi qualsevol aspecte a debatre. En tot cas, però, qualsevol decisió que es prengui serà escrutada per l'oposició. El PSC i Ciutadans ja van demanar una reunió extraordinària de la mesa per avui mateix per valorar l'impacte de l'entrada al registre de la norma que ha de permetre l'1-O.

Recursos paral·lels

La setmana passada, fonts del PP sostenien que el simple registre de la llei al Parlament era un "acte administratiu" i que, per tant, calia actuar-hi en contra des d'aquest moment. Els assessors jurídics del grup que lidera Xavier García Albiol, però, no comparteixen aquest criteri i sostenen que cal esperar a l'admissió a tràmit. El PP i Ciutadans han presentat un recurs d'empara al TC -en paral·lel al que ja ha materialitzat el govern espanyol- per tal de frenar la reforma del reglament.


Ciutadans qualifica el registre de la llei del referèndum com un "numeret dels colpistes que van amb cotxe oficial"


Lorena Roldán, diputada de Ciutadans, ha qualificat el registre de la llei del referèndum com un "numeret més dels colpistes amb cotxe oficial". "Carles Puigdemont i Oriol Junqueras s'amaguen darrere de la seva acta de diputats perquè no volen assumir les seves responsabilitats", ha assenyalat Roldán des de les portes del TC.

No hay comentarios: