Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

miércoles, 14 de junio de 2017

UN DETENIDO EN BELLVEI POR TRÁFICO INTERNACIONAL DE COCAÍNA


La Guàrdia Civil de Tarragona ha pogut desarticular dues organitzacions criminals dedicades al tràfic internacional de cocaïna mitjançant enviaments ocults en la càrrega aèria de vols comercials o per viatgers que ocultaven la droga sota la seva vestimenta, segons ha explicat aquest dimarts, 13 de juny, la policia en un comunicat de premsa. La Guàrdia Civil ha detingut a 12 persones de nacionalitat espanyola —una d’elles a Bellvei— i colombiana i s'han realitzat set escorcolls domiciliaris on s’ha pogut intervenir 106 quilograms de cocaïna, 1 quilo de substància per adulterar cocaïna, 19.000 euros en metàl·lic i diversos dispositius electrònics. Segons ha explicat la Guàrdia Civil de Tarragona, l’operació es va iniciar l'any 2015, gràcies a la col·laboració policial del Departament d'Investigacions de Seguretat Nacional dels Estats Units (HSI), que van assegurar que hi havia d'una organització criminal internacional dedicada al tràfic de cocaïna i al blanqueig de capitals que estava operant a Colòmbia i Catalunya.


Fruit d'aquesta informació, la Guàrdia Civil va poder constatar l'existència d'una organització formada per ciutadans d'origen colombià, establerts a la província de Barcelona, ​​dedicada a introduir a Europa grans quantitats de cocaïna ocultant-en càrregues aèries d'operacions comercials internacionals. De forma paral·lela, els agents van poder detectar l'existència d'una altra xarxa, formada per ciutadans espanyols establerts al Camp de Tarragona i Barcelona que, a més d'estar relacionats amb l’altra organització, estaven planificant introduir a l’Estat enviaments de cocaïna mitjançant correus o «mules» —passatgers de vols que transporten la droga amagada en els seus equipatges o sota les seves vestimentes— a través d'aeroports catalans i espanyols.


Arran de les investigacions, la Guàrdia Civil va poder comprovar com l'organització dedicada a introduir la droga mitjançant enviaments ocults en la càrrega de vols estava organitzant un enviament de prova —sense substància estupefaent—, des de l'Equador a Holanda per comprovar la seguretat del sistema que pretenien utilitzar. Un cop comprovada la fiabilitat del procediment, l'organització va voler realitzar un primer enviament de 56 quilos de cocaïna ocult en la càrrega d'un vol comercial des de l'Equador fins als Països Baixos. Finalment, la droga va ser interceptada per la policia equatoriana a l'aeroport d'origen gràcies a la informació donada per la Guàrdia Civil des de Tarragona. En un altre transport amb la mateixa metodologia, van voler realitzar un altre enviament cap a Holanda de 24 quilos de cocaïna, que igualment va ser interceptat per la policia equatoriana un cop alertada per la Guàrdia Civil, a l'aeroport de Cotopaxi. De la mateixa manera, la xarxa va realitzar un altre enviament de 19 quilos de cocaïna mitjançant el mateix sistema, que va ser confiscat en destí per les autoritats duaneres holandesa, concretament a l'aeroport d'Amsterdam (Schiphol). Aquesta actuació també va ser fruit de la informació aportada per la Guàrdia Civil de Tarragona, els que han portat la investigació des de Catalunya.

Pel que fa a la segona organització criminal, gràcies a la detenció a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, d'un passatger procedent de Colòmbia que pretenia introduir més de cinc quilos de cocaïna oculta en el seu equipatge de mà a l’Estat, els agents van poder identificar als altres membres de la xarxa. A conseqüència d'aquesta investigació, la Guàrdia Civil ha aconseguit desarticular dues organitzacions, portant a terme actuacions a Catalunya, Equador i Països Baixos, culminant les mateixes amb la detenció de dotze integrants de les organitzacions, set a l’Estat (de les quals cinc a la localitat de Barcelona, un a Bellvei i un altre a Guadalajara) i cinc a l'Equador. D'altra banda, l'autoritat judicial ha emès tres Ordres Internacionals de Detenció contra tres membres de les organitzacions desarticulades que no van poder ser caçades durant l’explotació de la investigació. Les investigacions han estat desenvolupades pel EDOA de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona, sent dirigides pel Jutjat Central d'Instrucció número 1 i la Fiscalia especial Antidroga de l'Audiència Nacional espanyola. A més en l'àmbit internacional, s'ha comptat amb la cooperació i col·laboració del Departament d'Investigacions de Seguretat Nacional dels Estats Units (HSI) i de les autoritats policials dels Països Baixos i Equador.

No hay comentarios: