Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

jueves, 18 de mayo de 2017

SE DISPARAN LAS OCUPACIONES EN CALAFELL (Vídeo TV3)

HABITATGES OCUPATS A CALAFELL

Tal com explica el reportatge de TV3 (TN Comarques Tarragona) programat per avui al migdia i que es va filmar dimarts passat, hi ha una preocupació creixent pel tema de les ocupacions d' habitatges. I no només a Calafell.
En el reportatge, van entrevistar a més veïns, ocupes, tot i que en el resum emés no apareixen tots. Les AAVV creiem fermament que cal distingir entre les ocupacions per necessitat i les que no ho són. L'okupa entrevistat Daniel, viu a l'edifici de carrer Manzanares i aquest edifici el tenen en bones condicions, no molesten els veïns i, fins i tot, fa 3 anys, se'ls va demanar buidar l'aigua estancada al garatge, pels mosquits, i el van buidar en 48 hores. No causen problemes i són persones que no tenen més recursos.
Altres casos són completament diferents, des del senyor suís que arriba a la seva casa d'estiueig i se la troba ocupada i no pot entrar, l'edifici de carrer Po, passant per la família que està en un xalet de luxe i malgrat les negociacions amb el comprador i les facilitats que se'ls hi ofereixen per abandonar l'habitatge, es neguen a fer-ho i la casa que va explotar diumenge passat.
"L'ocupació de pisos va més ràpida que les solucions que aportin els ajuntaments". Es vol a intentar frenar l' "efecte crida" perquè hi ha molts habitatges buits a Calafell i ara s'ha generat alarma social amb els últims successos.
Les diferents associacions de veïns hem rebut una petició, encara no formalitzada, per part de l'ajuntament perquè, quan s'estableixi el Consell Municipal de Seguretat Ciutadana, ajudem a identificar plantacions il·legals i ocupacions problemàtiques.
També s'han detectat uns 400 habitatges propietat de bancs que s'han de dedicar a lloguer social. I estem pressionant perquè es faci el més aviat possible.
En el reportatge apareixen dos exemples diferenciats. Calafell, on cal començar a posar mesures i Caldes de Malavella on l'ajuntament ja està aconseguint reduïr l'ocupació al 50%.

Publicat per: Pere LN


No hay comentarios: