Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

sábado, 20 de mayo de 2017

PREMIO INTERNACIONAL DE GOOGLE PARA UNA TARRACONENSE


La constantinenca Jordina Torrents, exalumna d'Enginyeria Informàtica de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat Rovira i Virgili (URV), ha estat guardonada amb el premi 'Women Techmakers' de Google. Torrents ha sigut l'única seleccionada de l'estat espanyol entre una vintena de representants femenines d'Europa, el Pròxim Orient i Àfrica. El programa de l'empresa multinacional, pretén donar recursos i accés a una xarxa mundial a les millors dones en l'àmbit de la tecnologia, fomentant la igualtat de gènere. D'altra banda, Google vol impulsar a les protagonistes d'aquests premis a convertir-se en models a seguir.

A banda d'una dotació econòmica que els permetrà avançar en la seva carrera, les guanyadores del premi han sigut convidades al 'Google Women Techmakers Scholars Retreat' que tindrà lloc del 18 al 21 de Juny a Londres a 'Google King's Cross Office'. Durant aquesta visita tindran l'oportunitat de conèixer els mentors de Google, i fer importants contactes que ajudaran en possibles futurs projectes per al desenvolupament professional i personal de les guardonades. Els criteris que ha utilitzat Google per adjudicar aquests premis són l'expedient acadèmic de les candidates, l'impacte de la seva investigació i el lideratge demostrat per visibilitzar el paper de les noies en l'àmbit tecnològic.


L'exalumna de la URV es va graduar el 2014 i ha cursat dos màsters en Seguretat Informàtica i Sistemes Intel·ligents a la mateixa universitat i en Visió per Computador a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Actualment, Torrents és professora i realitza el seu doctorat a la UPF, on desenvolupa models computacionals per a la planificació quirúrgica de cirurgies fetals mínimament invasives. La seva col·laboració amb la URV durant cinc anys amb el grup de recerca Intelligent Robotics and Computer Vision ha vist la llum en diverses publicacions en revistes i conferències científiques en temes relacionats amb el càncer de mama, retinopatia diabètica i Alzheimer.

Els interessos científics de la jove van des de la visió per computador 2D i 3D i la intel·ligència artificial fins a l'aprenentatge automàtic i el desenvolupament de sistemes computacionals per al planificiació quirúrgica. D'altra banda, Torrents ha estat voluntària a la ‘Junior First Lego League’ i als concursos anuals de programació, esdeveniments organitzats per la mateixa URV. «És el meu granet de sorra a la divulgació de l'enginyeria cap a la societat», explica la jove.

No hay comentarios: