Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

martes, 9 de mayo de 2017

LO QUE DEBERÍAS ELIMINAR DE FACEBOOK


Existeix un debat sobre la utilitat de les xarxes socials en l'era moderna. D'una banda ens ajuden a mantenir el contacte amb els nostres éssers estimats, ens permeten recuperar amistats que crèiem perdudes, i també ens mantenen informats. D'altra banda, molta gent creu que envaeix la nostra privacitat: gran part dels usuaris de les xarxes socials, especialment de Facebook, no és conscient que aporta dades personals que no haurien d'estar aquí. Facebook es pot convertir en una arma de doble tall si no en fem un bon ús, i per això ‘Telecinco' aporta una llista de 7 dades o elements que hauríem d'eliminar del nostre perfil si volem tenir una navegació segura.

— Data de naixement: Encara que sembli una dada irrellevant, és important no oferir massa informació personal. La data de naixement pot revelar dades sobre les nostres contrasenyes.

— Número de telèfon: Aquesta informació podria ser la porta d'entrada de venedors molestos i fins i tot abusadors. Si algú sol·licita el nostre número, el podem oferir de forma personal i privada.

— Amics desconeguts: Solem separar els nostres contactes en Facebook en dos grans grups: amics i coneguts. El problema sorgeix quan agreguem a persones desconegudes que poden fer ús de les nostres fotos i informació per a altres objectius.
 Fotografies dels fills: És igual d'important preservar la intimitat i privadesa dels menors i només mostrar publicacions si estem completament segurs que no serà perjudicial per a ells.

— L'escola dels fills: Aportar aquesta informació suposa que qualsevol pot localitzar els teus fills quan surtin de l'escola. És una dada rellevant que cal mantenir en secret.

Informació sobre el nostre treball: Els departaments de recursos humans visiten els perfils en xarxes socials dels treballadors per a conèixer més sobre els seus hàbits. És important mantenir certa distància entre la vida laboral i la professional.

— Dades sobre viatges: Si publiquem en el nostre perfil que no estem a casa, els lladres sabran que tenen via lliure per a actuar. Així de simple.

No hay comentarios: