Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

martes, 9 de mayo de 2017

LA INDUSTRIA DEL CAVA CON PROBLEMAS


El responsable del sector agroalimentari de CCOO a Catalunya, Miguel Ángel Domínguez, alerta de la fallida del sector del qual formen part les indústries del cava. En els últims deu anys, el consum de cava s'ha reduït en un 12% a l'Estat espanyol. El president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, informava la presentació dels resultats del 2016 que s'havien realitzat 700.000 botelles menys. Segons informa 'El País', fa unes setmanes, Codorníu va anunciar que deixaria de fabricar per a marques blanques, i només fabricaria les seves pròpies, el que suposa realitzar només la meitat dels seus caves, i com a conseqüència, 93 treballadors es quedaren sense feina a l'empresa. Per la seva banda, Freixenet també ha registrat pèrdues en la venda dels seus productes, i encara que fora de l'Estat espanyol es venguessin unes 158 milions d'ampolles, les vendes segueixen estant tocades al país.

Segons les marques i el Govern, els caves catalans estan «infravalorats», i per aquest motiu es va decidir apujar els preus dels productes en l'àmbit internacional com una mesura «necessària». Però aquesta mesura va provocar que a diversos països, com Bèlgica, Alemanya o el Regne Unit, la compra es reduís en milions d'ampolles. A més, el xampany ha sigut des de sempre el seu rival directe, i molts consumidors prefereixen aquest al cava. Per això, tant Freixenet com Codorníu han decidit bolcar els seus esforços en les línies més selectes dels seus caves per millorar els seus beneficis. «La major penetració del cava premium és vital per la consolidació», assegura Pere Bonet. Actualment, tot i que el negoci es manté gràcies als productes tradicionals, els productes i línies superiors ja comporten el 12% de les vendes de caves.

L'empresa Codorníu ha hagut de decidir deixar de produir caves per a marques blanques, com la cadena de supermercats britànica Tesco perquè acabaven competint amb els seus propis productes al Regne Unit. Tot i que la producció d'aquestes maques blanques només suposava un 5%, deixar de fabricar-les suposa una reducció de 93 treballadors. Per la seva banda, Freixenet pateix problemes amb la direcció de l'empresa, després que s'especifiquessin tres caps de l'empresa, no acaben de solucionar els problemes. A més, el mal moment pel qual passa el sector no ajuda que les empreses catalanes tornin a facturar com anys enrere.

No hay comentarios: