Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

martes, 23 de mayo de 2017

EN CALAFELL FALTAN POLICÍAS LOCALES


La Policia Municipal de Calafell té una ràtio d'agents per habitant correcte per la població empadronada, però insuficient pels mesos de temporada turística alta. Així ho recull la memòria anual del cos, que ha donat a conèixer l'Ajuntament de Calafell. Aquesta és una situació, segons el govern local, que havia empitjorat en els darrers anys, per la impossibilitat legal de rellevar les baixes per jubilació, tot i que ara «s'ha corregit en part amb sis incorporacions ja realitzades i tres de properes», han anunciat. La policia local té 85 places, però de les quals només estan cobertes efectivament 71. Amb una població empadronada de 24.289 habitants, la ràtio és de 2,92 policies per cada 1.000 habitants. La ràtio recomanada és que hi hagi 1,5 policies locals per cada 1.000 habitants.

«El problema és a l'estiu o a la Setmana Santa, quan la població es dispara fins a 150.000 habitants, llavors la ràtio cau a 0,47 policies locals per cada 1.000 habitants», explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Maria Triadó. El regidor matisa que «hem de tenir en compte també els efectius dels Mossos d'Esquadra o els de la Guàrdia Civil en els camps temàtics especialitzats en els quals actua, que òbviament compensen i acosten la ràtio total als barems recomanats».

Els agents de la policia local van fer 106.706 hores de serveis durant l'any passat. Aquest esforç i el de la resta de forces policials va aconseguir que els delictes baixessin un 4,3% i el nombre de casos resolts pugés un 2,32%. «És gràcies a la col·laboració entre cossos i a la dedicació dels membres de la policia local que s'estan aconseguint bons resultats en matèria de seguretat ciutadana», afegeix Triadó, que apunta que «dels 2.294 fets delictius registrats el 2015, vam poder baixar a 2.196 aquest passat 2016, especialment per haver posat l'accent en la tasca preventiva». El 55,7% de casos va ser atès per la policia local, i el 44,3% restant, pel cos dels Mossos d'Esquadra.

No hay comentarios: