Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

martes, 16 de mayo de 2017

ELS DE LA "CUP" PERDEN EL CAP

En esta formación política se supone que habrá de todo, como en todas partes, ahora bien, en general, para chorradas, nadie como ellos, si no, que me justifiquen la pérdida de tiempo en paridas como ésta:La CUP Terrassa ha participat aquest dilluns a Barcelona de la posada en comú de diferents polítiques feministes promogudes per agrupacions locals de la CUP a nivell català. Des de Terrassa, concretament, s'aportava la moció per afavorir masculinitats no hegemòniques i erradicar pràctiques sexistes, com ara el "manspreading" al transport públic.

En aquest sentit, i amb la perspectiva de dues setmanes passades des del debat obert a Terrassa, es valora com a especialment positiva donades les reaccions masclistes i ofensives registrades a les xarxes socials. La CUP ha fet un cert seguiment d'aquests comentaris (que arriben a centenars), tot constatant que més d'un 95% dels comentaris estan escrits per homes.

La coordinadora del grup municipal de la CUP, Sara Moya, explica: "malgrat ser una pràctica que pateixen les dones, han estat els homes els que han sortit a valorar si aquesta conducta existeix o no i si les dones tenen dret a parlar-ne". Pel que sembla, diuen els cupaires, fa més mal una proposta feminista que qualsevol dels altres temes que incendien el debat polític i periodístic habitualment.

Els anticapitalistes també han volgut destacar el to emprat (insultant i antiperiodístic) d'alguns mitjans de comunicació de la dreta espanyola (entre els quals Intereconomia, OkDiario, la Cope, etc). Per això, l'onada de reaccions masclistes (amb un to ridiculitzador, despectiu, adultista i clarament androcentrista), referma la CUP en la necessitat de treballar en clau feminista.

Així mateix, la CUP recorda que els partits auto-anomenats d’esquerres, com el PSC, també van fer durant el Ple d'abril una ridiculització de la proposta, qui diu molt poc del seu compromís amb la declaració de "Terrassa feminista".

No hay comentarios: