Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

martes, 30 de mayo de 2017

ACCIDENTE EN SANT SADURNÍ: ÚLTIMA HORA
Un treballador ha mort i un altre ha resultat ferit de gravetat en una deflagració aquest dimarts a la tarda en una deflagració que s'ha produït en una benzinera de Sant Sadurní d'Anoia, situada a la carretera de Sant Quintí de Mediona. Inicialment, l'Ajuntament de Sant Sadurní havia informat de la mort dels dos treballadors, però els Mossos confirmen que hi ha una víctima mortal i un ferit greu.

Es tracta de dos operaris d'una empresa externa (Controltank) que feien tasques de neteja d'un tanc de benzina, un manteniment rutinari i d'obligat compliment. Segons ha explicat el propietari de la benzinera, Pere Amat, els treballadors van buidar ahir el dipòsit i van treure els gasos i avui estaven realitzant tasques de neteja a l'interior quan s'ha produït l'explosició per motius que encara s'han d'aclarir. Sembla que estaven manipulant fibra de vidre quan una guspira hauria generat una deflagració a l'interior del tanc.
Pere Amat, que assegura sentir una "impotència absoluta", no s'explica l'accident mortal i lamenta no haver pogut fer res per salvar-los. Segons els testimonis, no ha estat una gran explosió i la benzinera no ha patit desperfectes externs.
El sinistre s'ha produït quan passaven cinc minuts d'un quart de quatre de la tarda. Els bombers treballen per rescatar els cossos dels dos treballadors, que continuen dins del tanc. Fins al lloc, s'hi han desplaçat deu dotacions dels bombers de la Generalitat i un helicòpter dels GRAE, a més d'un ampli dipositiu policial. Pel que fa la carretera de Sant Quintí de Mediona es troba tallada per facilitar les tasques dels equips d'emergència.
La persona ferida greu és un jove de 27 anys que ha estat traslladat amb helicòpter fins a l'Hospital de la Vall d'Hebrón. Els dos treballadors, tant el ferit greu com la persona que ha resultat morta, estaven contractats per una empresa externa de Sant Sadurní d'Anoia.
L'alcaldessa de Sant Sadurní d'Anoia, Maria Rosell, ha explicat en declaracions als mitjans de comunicació que la deflagració s'ha produït mentre els dos operaris estaven realitzant tasques de manteniment als dipòsits de gasolina. Rosell ha afegit que ja feia diversos dies que els operaris estaven fent aquests treballs i, segons ha dit, el succés s'ha produït "quan quedaven deu minuts perquè acabessin el manteniment del dipòsit". L'alcaldessa també ha aclarit que als dipòsits no hi havia restes de gasolina.
En el moment de la deflagració, segons ha relatat Rosell, a la gasolinera hi havia els propietaris de les instal·lacions i també "gent que estava omplint els dipòsits dels seus vehicles de gasolina". A més, al costat de la gasolinera hi ha un restaurant que en aquell moment estaven servint menjars.
L'alcaldessa ha anunciat que l'Ajuntament de Sant Sadurní decretarà dos dies de dol oficial.

No hay comentarios: