Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

miércoles, 31 de mayo de 2017

A PREPARAR LOS BOLSILLOS, QUE VIENE LA VIÑETA Y, ES CATALANA

De nada han servido las protestas del "No vull pagar", de nada han servido las manifestaciones para la rebaja de peajes, ni para liberar la comarca del Baix Penedès, por mucho que se hayan amortizado y ahora que no saben como robar porque anticorrupción les está pisando los talones a todos, ¿de qué manera se puede seguir saqueando el bolsillo de los ciudadanos?, pues fácil, aplicamos la viñeta y a tragar todo dios, tanto si usas la autopista como si no. Dicen que está en estudio, ¿alguien duda que nos la van a meter doblada como siempre?, ahora a lo mejor nos cuentan que la culpa es del gobierno central, ¡viva la Generalitat, la independencia y la madre que los parió a todos!, no se de que nos quejamos tanto de que España nos roba, aquí la única diferencia es que éstos lo hacen con barretina y estelada, pero no hay que preocuparse, igual cuando seamos independientes nos regalan los peajes y nos pagan la entrada de un deportivo.Els peatges podrien desaparèixer de les autopistes a canvi que els vehicles paguin una taxa anual. Així ho explica La Vanguardia, que afirma que la Generalitat estudia implantar un sistema anomenat vinyeta –que s’utilitza des de fa anys en diferens països europeus com Àustria-, el qual consisteix en què tots els vehicles paguin una mena de tarifa plana per tal poder circular de forma il·limitada per tota la xarxa viària. Segons el mateix mitjà, el preu d’aquesta taxa podria oscil·lar entre 40 i 110 euros anuals, tot i que la mitja catalana seria de 75 euros per vehicle. Tot apunta a que el preu pels transportistes podria ser una mica més alt.

Als turistes i als vehicles de pas també se’ls aplicarà el sistema de la vinyeta, que podrien adquirir o bé a les àrees de servei o a través d’una aplicació mòbil. En concret haurien de pagar  la part proporcional d’un dia, una setmana o un mes d’aquesta taxa, depenent de l’ús que hagin de fer de la xarxa viària, en cas que finalment entri en funcionament aquest sistema.

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha creat una comissió per estudiar la implantació d’aquest nou sistema de pagament per l’ús de les autovies catalanes a causa de la fi de diverses concessions de peatges el 2019 –quan venç la concessió de l’A-7 entre Tarragona i València- i el 2021 –any en què finalitzen les concessions de l’AP-7 entre La Jonquera i Tarragona, la AP-2, la C-32 al Maresme i la C-33. La Generalitat preveu presentar la proposta el mes de juny, la qual haurà de ser aprovada pel Govern.

No hay comentarios: