Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

martes, 11 de abril de 2017

INFORMACIÓN DE INTERÉS PARA LOS VECINOS DEL MUNICIPIO


INFORMACIO A COMUNITATS DE VEÏNS SOBRE LA FIBRA OPTICA A CALAFELL

Des de mitjans de març, s'han rebut algunes queixes de comunitats on ja s'anava a instal·lar la fibra òptica i finalment no ha estat així. I ha estat per desconeixement d'alguns veïns.
Manel Pereira, d' AVSU, durant el torn de preguntes del públic, va demanar a l'equip de govern com estava el tema del desplegament de fibra òptica a Calafell.
Orange fa temps que està fent el desplegament i també ho farà Movistar. Lògicament, s'han deixat cartells informatius a les comunitats de veïns però quan passa el tècnic, si un veí -el president de comunitat- li diu que no l' interessa, això suposa que es queden sense fibra òptica i, a més, pot perjudicar blocs adjacents.
Aquesta setmana Santa, a comunitats que no hi viu ningú, s'han trobat el paper d'Orange i ens han preguntat què fer. Molt senzill, dir que ENDAVANT, QUE NO SUPOSA CAP DESPESA NI OBLIGACIÓ CONTRACTUAL.
Alguns veïns creuen que pel fet que els instal·lin fibra òptica, hauran de donar-se d'alta amb Orange o Movistar. I NO ÉS AIXÍ. Algun s'ha negat i la comunitat s'ha quedat amb un pam de nas.
El desplegament s'està fent a tot Calafell, cadascú pot tenir la companyia que vulgui i no estan obligats a res en absolut. És com quan es va instal·lar el gas, que alguns veïns no el volien i altres sí, i la companyia de gas va deixar la instal·lació preparada per a tots (a més, per llei) però també es van trobar amb reticències perquè molts veïns creien que s'anaven a veure obligats a posar-se un comptador de gas i donar-se d'alta, cosa que tampoc era així. Hi ha comunitats amb pisos de Gas Natural, bombones de butà i termo elèctric.
Per tant, presidents de comunitats i veïns, si reben la visita dels tècnics, no posin cap problema perquè perjudicaran a la comunitat. Després cada veí que decideixi lliurement el que vulgui fer.
El desplegament de fibra òptica comprendrà tot Calafell (els 3 nuclis Poble, Platja i Segur) i totes les urbanitzacions. El 99% de tot CALAFELL
AVANTATGES DE LA FIBRA OPTICA DAVANT DEL CABLE DE COURE
Doncs, a part que no ho roben perquè la fibra és més barata que el coure (sembla broma, però és així) la velocitat de transmissió de dades per fibra òptica és molt més ràpida. Al marge de la velocitat real, això implica una connexió a Internet més ràpida i estable.
2. Millor ample de banda.
Amb l'ample de banda ens referim a la quantitat d'informació que es pot enviar en una mateixa unitat de temps. Si connectes molts equips alhora a una xarxa sense fils o xarxa per cable, obtindries molt menor velocitat per a cada un, mentre que amb la fibra podries connectar més equips sense veure limitades les teves opcions.
3. Evita interferències.
A diferència de les xarxes sense fils, bastant vulnerables a activitats comunes com encendre un microones o pujar en ascensor, les xarxes per fibra òptica eviten les interferències electromagnètiques, el que evitarà problemes de baixada de la velocitat, talls de la connexió, encreuament de converses per telèfon, etc.
4. Millora la qualitat de vídeo i so.


No hay comentarios: