Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

sábado, 22 de abril de 2017

HA FALLECIDO EL CONOCIDO PERE TÀPIAS
Joan Collell i Xirau, més conegut pel seu nom artístic, Pere Tàpias, ha mort avui als 70 anys d'edat després que en les darreres setmanes empitjorés el seu delicat estat de salut. Cantautor, gastrònom i comunicador, Pere Tàpias ha estat una de les persones que més i millor han exportat el nom de Vilanova i la Geltrú arreu del país.
Gran amant de la cultura popular i de la gastronomia autòctona, fa tres setmanes va presentar al Círcol Catòlic el seu darrer llibre de poesia "On es desborda el sol", del Cep i la Nansa Edicions, una acurada mirada endavant des dels versos que Tàpias va escriure entre 1998 i 2008. 
Joan Collell i Xirau va néixer a Vilanova i la Geltrú el 19 de maig de 1946. Quan tenia divuit anys, va interpretar les primeres cançons al Centre Catòlic de Vilanova. Pere Tàpias va debutar en el món de la cançó l'any 1968 amb un single de dues cançons: "La tia Maria" i "El Progressista". La seva cançó més coneguda ("La moto") s'inclou en el disc 400 pendons (1979). 
La seva vessant de cantautor la va combinar amb la seva altra professió: llicenciat en Dret, durant els anys setanta va combinar la professió d'advocat amb els seus recitals de cançó per tot Catalunya. La seva trajectòria va fer que des de l'any 2001 fins al 2012 fos el Defensor de la Ciutadania de Vilanova i la Geltrú, estrenant aquest servei a la seva ciutat natal.
L'any 1982 va començar a treballar a TVE Sant Cugat fent el programa "Què vol veure" (1983 - 1988) per televisió i els programes de cuina com "Afamats" o "La Factoria" a Ràdio 4. L'any 1993 va entrar a Catalunya Ràdio, amb el seu programa "Tapias variades" perquè la gastronomia ha estat una de les seves passions. De fet, ha publicat diversos llibres sobre aquesta temàtica, com ara "Cuina, barques i fogons", "El plaer d'aprimar-se" i "Cuines de Vilanova". 

No hay comentarios: