Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

miércoles, 15 de marzo de 2017

EL NUEVO CAP DE SEGUR ABRE PUERTAS EL PRÓXIMO DÍA 20El nou Centre d’Atenció Primària de Segur de Calafell obrirà les seves portes el proper dilluns, 20 de març. Després d’una espera d’anys, funcionant com a consultori en un espai insuficient, el CAP significarà un gran salt endavant en l’atenció sanitària al nucli de Segur i al conjunt del municipi.
El nou CAP de Segur està ubicat al núm 314 de l’avinguda d’Espanya, en un terrey municipal de 2.800 metres quadrats, cedit a la Xarxa Santa Tecla, que ha construït el centre i el gestionarà en els propers anys, a través d’un dret d’ús de 50 anys.
Jornada de portes obertes
Prèviament a l’entrada en servei del CAP, aquest divendres, 17 de març, hi haurà una jornada de portes obertes per tal que el veïnat i els futurs usuaris puguin conèixer les instal·lacions. La jornada començarà a les 11 del matí i es prolongarà fins a la 1 del migdia.
Quins serveis oferirà
El nou CAP oferirà servei de medicina i infermeria familiar i comunitària, així com de pediatria i infermeria pediàtrica, en torn de matí i de tarda. Tots aquests serveis ofereixen visites programades, urgents, espontànies i domiciliàries. També hi haurà atenció específica d’auxiliar clínica i treball social, dos matins de la setmana. I es podran fer algunes proves diagnòstiques, com electrocardiogrames.
A més, al centre hi haurà diferents programes de salut, adreçats a sectors de la població o a grups de malalts específics. Per exemple, es farà seguiment de la teràpia d’anticoagulació oral (sintrom); o seguiment diabètic, amb control de la salut dels peus i dispensació de material per al control de la diabetis. També s’oferirà un programa d’atenció als malalts crònics, un de prevenció de l’obesitat en infants i adolescents, un de promoció de la salut a l’edat pediàtrica, un de salut a les escoles, un de seguiment en el període posterior a una alta hospitalària i diversos projectes de prevenció generals.
Un servei que també s’oferirà al nou CAP de Segur és el de pacient expert. La idea és tenir uns pacients formats que donin suport a altres pacients amb una patologia comuna. Sempre amb suport dels profesionals, els ajudarien a implicar-se en el control de la seva malaltia, per millorar la qualitat de vida, millorar el compliment terapèutic i reconèixer els signes i símptomes d’alarma.


Per arribar-hi

El nou CAP comptar amb aparcament gratuït per qui es desplaci amb vehicle privat. Però, a més, l’Ajuntament va aprofitar la recent remodelació del transport públic urbà per fer més fàcil arribar al centre. En concret, s’hi ha creat un parada de l’autobús i s’han reforçat les freqüències de pas.

No hay comentarios: