Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

lunes, 27 de marzo de 2017

EL AYUNTAMIENTO DE CALAFELL PONE EN MARCHA UNA HISTÓRICA REIVINDICACIÓN CIUDADANA


L’Ajuntament de Calafell executarà un pla de millora de voreres valorat en uns 2 milions d’euros. Els treballs es faran al llarg de diverses anualitats, segons les disponibilitats econòmiques que hi hagi cada any. I el gruix es realitzarà al nucli de Segur de Calafell, el més abandonat històricament del municipi.
La millora de voreres inclourà tant la reparació de les que estan malmeses per les més diverses causes, com la construcció de trams on no n’existeixen, o completar-les quan la vorera no el paviment superior. La primera font de finançament d’aquest pla serà la que ja s’utilitza actualment: l’estalvi en les adjudicacions d’obres, que es produeix per la diferència entre el preu pressupostat i el preu obtingut en la licitació, per les baixes dels contractistes.
L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha admés que “la solució de veritat seria fer carrers nous en la seva totalitat, tant voreres com calçades i tots els serveis; però el cost superaria tranquil·lament els 100 milions d’euros, que és una xifra del tot inassumible, ni que ho plantegéssim a 20 anys”.
Ferré ha explicat, a més, que “prioritzar Segur respon a l’extrema necessitat d’aquest nucli. No és que la resta de nuclis i urbanitzacions no tinguin problemes amb les voreres, però en tenen menys i ja es van resolent”. L’alcalde ha recordat, en aquest sentit, que els altres nuclis tenen problemes de voreres molt estretes, però que es van solucionant amb la construcció de carrers de plataforma única, com al nucli antic, o amb la illa de vianants que es va fer, anys enrera, a la Platja.
“I a les urbanitzacions les voreres que no estaven en bon estat s’han anat reparant per poder fer la reversió dels carrers a l’Ajuntament, que no pot acceptar-se si tots els serveis urbanístics no estan en perfectes condicions”, ha conclòs.

Es una de las quejas más reiteradas por los vecinos. El lamentable estado de muchas aceras por todo el municipio pero principalmente en el núcleo de Segur de Calafell. La afectación de las raíces de los árboles, de las canalizaciones subterráneas y la falta de mantenimiento hace que por algunas aceras sea prácticamente imposible caminar.
Según explica el Ayuntamiento en su web, habrá un plan de mejora de las aceras en el que se invertirán dos millones de euros. Será en diferentes anualidades y según la disponibilidad presupuestaria.La acción será principalmente en Segur de Calafell ya que es donde hay más deficiencias.
En Segur de Calafell todavía hay tramos de calles sin aceras y en otros puntos están a medio hacer ya que el promotor de la época no las acabó. La situación provoca las quejas de los vecinos desde hace años.

No hay comentarios: