Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

viernes, 24 de febrero de 2017

OTRO LAMENTABLE CASO DE OCUPACIÓN


Un grup d'okupes ha entrat a puntades de peu en un edifici de la Llagosta, al Vallès Occidental, uns dies abans que els pisos s'entreguessin als nous propietaris. Els habitatges, que pertanyien a una constructora que va entrar en fallida i va tancar, els va acabar de construir el banc i ja havien estat reservats per diversos compradors. Entre les víctimes es troben el cofundador de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca del municipi i una desena de famílies, alguna  d'elles amb nens petits.

Els okupes, d'entre 18 i 20 anys, van entrar a dos dels onze pisos de l'edifici durant el migdia del passat dimarts, 21 de febrer. Els intrusos van accedir-hi per la força i van trencar les alarmes antirobatoris, que després les van substituir per unes de noves. L'endemà, els joves ja havien aconseguit entrar a quatre pisos més. A més, com informa 'La Vanguardia', una vegada dins van trucar als Mossos per autodenunciar-se i dir que ja feia uns quants dies que eren allà. I és que els agents només poden desallotjar un pis a la força si fa menys de 48 hores que està ocupat.

Un dels okupes ha parlat amb 'La Vanguardia' i explica: «els pisos els hem vist a la pàgina web del banc i hi hem entrat. Si ja estan venuts, perquè els anuncien encara?». A més, els intrusos retreuen als propietaris legals que els pisos podrien destinar-se a habitatges socials. El noi admet que ha pagat el canvi del pany i reclama que no marxarà si no li tornen els diners d'aquest servei. «Jo he pagat 600 euros a un home perquè m'obrís la porta. Si marxo d'aquí, qui em tornarà aquests diners?», exclama.

No hay comentarios: