Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

lunes, 16 de enero de 2017

NUEVA SENTENCIA MILLONARIA CONTRA "L´AJUNTAMENT" DE CALAFELL

Cuando todavía tenemos presente la también sentencia millonaria de autocares Plana, esta nueva sentencia no hace más que evidenciar que el sistema político hace aguas por todos lados, los gobiernos duran cuatro años y ahora a ver quien averigua tras dos décadas quien es el responsable, la pelota de un tejado a otro y a pagar el contribuyente, como siempre. Esperararemos a ver que cuenta el anterior equipo de gobierno en el próximo pleno, lo que sí podríamos asegurar, es que no va a haber ningún sancionado, ninguna dimisión, ningún responsable, nadie va a tener nada que ver en todo este asunto y, si sale, probablemente sea alguien que ya nos haya dejado. Se admiten apuestas.


L’Ajuntament de Calafell es veurà obligat a pagar més d’un milió i mig d’euros per una sentència judicial de fa dos anys. La necessitat d’encabir aquest import en el pressupost municipal d’aquest 2017 és la causant que els comptes, que ja estaven pràcticament tancats, no s’hagin pogut portar al ple municipal.
Per mitigar l’impacte d’aquesta sentència, l’actual equip de govern municipal intenta arribar a un acord amb els demandants, la societat Svaina, per fer el pagament en tres anualitats. S’hauran de pagar 1.111.378,96 euros de principal, més 233.389,38 euros d’IVA, així com els interessos generats, que es calcularan en el moment d’executar la resolució, però que no baixaran de 200.000 euros més.
La sentència tanca un contenciós urbanístic sobre un terreny de Segur de Calafell, a l’avinguda d’Espanya, on havia existit una plaça de toros construïda en el boom turístic dels anys 60 i abandonada i en ruïnes de fa dècades. Són uns 6.000 metres quadrats situats a l’interior de l’illa delimitada per l’avinguda d’Espanya i els carrers Brasil, Pinar i Sant Rafael.
El conflicte té el seu origen en el pla general d’urbanisme de 1989, que va qualificar el terreny d’equipament, sense especificar si era públic o privat, quan la propietat era privada. Ja abans de l’aprovació del POUM de 2011, els propietaris van demandar a l’Ajuntament per entendre que la qualificació confosa de la finca no els permetia fer-hi un equipament privat (la seva intenció era fer-hi una residència geriàtrica). I mai s’ha arribat a un acord per compensar-ho amb edificabilitat o alguna altra fórmula.
Ara, la decisió judicial és considerar la finca com un terreny per a equipaments públics i decretar una expropiació de facto, amb la corresponent indemnització als propietaris, l’import de la qual han fixat en la sentènc ia.
L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha manifestat que “estem davant d’un serrell urbanístic que es venia arrossegant des de feia prop de tres dècades i que cap dels consistoris que han passat ha aconseguit tancar. Fins i tot el darrer intent de solucionar-ho es va topar amb informes tècnics negatius”.
Ferré ha afegit que “no obstant això, no és gens correcte que l’anterior govern municipal ignorés la sentència i deixés el pagament de la indemnització com a herència per  l’actual govern. És molt fàcil quadrar els números i passar per bon gestor, a qui fins i tot li sobren els diners, si encolomes aquesta mena de morts als que venen després”.
L’alcalde ha acabat assegurant que “estem pendents de poder tancar un acord amb els propietaris, perquè la veritat és que el fraccionament del pagament en tres anualitats disminueix molt el daltabaix econòmic que aquesta sentència provoca”.

1 comentario:

Antonio v dijo...

com jo molta gent, quan compra l´habitatge al terme de calafell sapigues les males practiques que s`han dut a terme no compraria per que tenen que pagar una resolucio que ells no tenen res a veure. Total per acabar sent el payaso que habia sigut el alcalde o el tonto que va fer una o altre cosa malament i el ciutatans riuen d'ell quan va a actes publics. O hi ha una grada o taula que el miran i riuen, que pobre gent que per uns quants diners pasaran a la història de calafell com a bobos sense cap més significació.
A. Valencia