Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

jueves, 29 de diciembre de 2016

RATIFICADO EL CAMBIO DE MODELO FISCAL EN CALAFELL

El ple de l’Ajuntament de Calafell ha ratificat el canvi de model fiscal per a 2017. Un nou model que es basa en dos eixos: la introducció d’elements de progessivitat en els impostos i el pagament de taxes pels serveis prestats o consumits realment, com en el cas especialment de la brossa i o l’aigua. D’aquesta forma, la tributació municipal esdevindrà més justa i solidària.
Les noves ordenances consoliden la rebaixa del 10% del rebut de l’IBI aplicada ja aquest 2016. Però s’hi introdueix la progressivitat en les bonificacions, de forma que les famílies nombroses o monoparentals se’n podran beneficiar, com fins ara, en proporció al nombre de fills i a la seva renda, però també en funció del valor cadastral de l’habitatge.
A més, es prioritza que pagui més qui més té, portant l’IAE i les plusvàlues als tipus màxim i gravant els pisos buits, tenint en compte que es gravarà grans empreses i bancs, no pas el teixit econòmic local ni les successions familiars, i els grans tenidors d’habitatges. Aquesta i altres novetats són fruit de les negociacions que va haver-hi entre l’equip de govern municipal i els grups municipals de la CUP i d’ERC.
El ple ha aprovat parcialment algunes modificacions en les ordenaces a partir de les al·legacions que va presentar el grup municipal de Convergència i Unió durant el període d’informació pública. Les quatre modificacions són les següents: augment de les quanties de renda familiar en les bonificacions de l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys (plusvàlues); incorporar una tarifa reduïda del 95% en el servei de clavegueram per a autònoms i petits empresaris en el primer any d’activitat; introduir una reducció del 95% en la llicència d’obertura per l’inici de noves activitats al centre històric i als barris suburbans històrics, així com a l’avinguda Catalunya; i la gratuïtat de l’ús de l’antiga sala de plens com a lloc de celebració de matrimonis, unions estables de parella i benvingudes a la societat (bateigs civils).
L’aprovació definitiva de les ordenances ha tirat endavant amb 14 vots a favor (PSC, CUP, UAM, ERC, PP i regidor no adscrit) i 7 en contra (CiU i Ciutadans).

No hay comentarios: