Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

viernes, 4 de noviembre de 2016

SE APLAZAN UN AÑO LOS JUEGOS DEL MEDITERÁNEO


Els esdeveniments s'han precipitat a la Fundació Tarragona 2017. Si tot anava perfecte, segons fonts oficials, no fa ni una setmana, aquest divendres el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis ha debatut la proposta del Comitè Olímpic Espanyol d'endarrerir un any els Jocs. Així s'ha confirmat a primera hora d'aquesta tarda després que el president del COE ho avancés aquest mateix dijous. Fonts del COE asseguren que Alejandro Blanco ho ha proposat però encara no s'ha aprovat, en la reunió del Comitè Internacional a Algèria, on hi són desplaçats tant l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros com el regidor, tinent d'alcalde i coordinador dels Jocs Javier Villamayor. Des d'aquest anunci, l'Ajuntament de Tarragona ha imposat la llei del silenci i tan sols s'ha limitat a no desmentir cap de les informacions aparegudes. A no ser que hi hagi una sorpresa i el Comitè Internacional no ho avali, els Jocs per al 2017 se suspenen. Fonts del COE han acceptat a TarragonaDiari.cat que totes les opcions de poder fer els jocs passen pel 2018.


Tot i que l'Ajuntament diu no voler fer declaracions ni pronunciar-se sobre aquest afer fins la setmana vinent, la notícia ja s'ha fet pública per vies no oficials. El motiu principal, exposat per Alejandro Blanco al Comitè Internacional, és la manca de garanties financeres per fer front al pressupost operatiu, que inicialment havia de ser costejat en la seva majoria per patrocinis privats. Tarragona havia exigit a l'Estat que fos ell qui se n'encarregués, al·legant la carta de garanties financeres per la qual va optar quan encara era només una simple candidata. Li demanaven nou milions d'euros, a més dels que anirien directament a pagar per la remodelació i construcció d'equipaments esportius, un compromís que ha estat refrendat pel Congrés espanyol però encara no assumit ni pel govern en funcions ni pel nou, els ministres del qual van prendre possessió del seu càrrec just ahir.

El pacte PSC-PP perd sentit

El pacte per assegurar l'estabilitat del govern municipal liderat per Josep Fèlix Ballesteros, signat aquest mateix any, amb el Partit Popular, amb l'ajornament dels Jocs, perd sentit. L'alcalde havia pressionat el seu propi partit perquè amb aquesta aliança, deien, estaven assegurats els diners de l'Estat per a Tarragona 2017. Tot i que els diners encara poden arribar, el que sembla fet és que els Jocs Mediterranis s'ajornaran fins al 2018, com a mínim. Queden encara per desvelar més detalls, com ara qui farà front a la despesa afegida.

No hay comentarios: