Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

lunes, 10 de octubre de 2016

SENTENCIA DEL SUPREMO POR EL CASO "CAL PEROTET"

El Tribunal Suprem ha emés una sentència que considera correcta l’actuació de l’Ajuntament de Calafell, en el canvi d’ús de la finca de Cal Perotet, a Valldemar, quan es va aprovar el vigent pla general. En una sentència del passat 28 de setembre, que és ferma i definitiva, la sala contencioso-administrativa del Suprem determina que l’Ajuntament i la Comissió territorial d’Urbanisme van actuar dins de la llei i, en particular, sense cap intenció de repressaliar o perjudicar l’empresa que era titular dels terrenys, Sunway SL.
Aquesta sentència ratifica la que va emetre l’any passat, en els mateixos termes, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. De fet, culmina un prolongat contenciós, iniciat l’any 2011 amb la impugnació del POUM per part de Sunway, i que ha estat repetidament desestimada en tots els recursos tant per via administrativa com judicial.
Ara, el Suprem confirma, en particular, que no va existir cap repressàlia municipal pel controvertit enderroc de la Masia de Cal Perotet. En el fonament desè de la sentència, l’alt tribunal indica que una cosa no té res a veure amb l’altra. També descarta que l’Ajuntament busqués “apropiar-se” dels terrenys de la finca de manera gratuïta. “La sentència d’instància”, es refereix a la del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, “ja refusa expressament tals al·legats”.
Pel que fa a la qualificació d’equipament públic del terreny on hi havia la masia, el Suprem recorda, en la línia de totes les resolucions anteriors, que respon a les necessitats urbanístiques del municipi, en concret a la necessitat de nous equipaments públics. I finalment, desestima que els terrenys que va rebre a canvi Sunway siguin d’inferior qualitat o valor, per la qual cosa no ha existit perjudici econòmic per a l’empresa.
Reacció municipal
El més sorprenent, segons ha manifestat l’Ajuntament, és que l’actual alcalde, Ramon Ferré; l’exalcalde, Jordi Sánchez, i l’arquitecte municipal, estan acusats de prevaricació i falsedat documental arran d’una denúncia penal de Sunway per aquest canvi d’ús de Cal Perotet. L’alcalde ha indicat que “és simplement al·lucinant. A un tribunal ens acusen d’haver actuat malament, però un altre tribunal sentencia que la nostra actuació va ser correcta. És de bojos”.
Ferré ha afegit que “ens estan demanant fins i tot penes de presó i unes fiances milionàries, i fins i tot ens avisen que ens embargaran els béns personals... I de seure al banc dels acusats en un judici no ens en lliurarà ningú, tot i aquesta sentència”.
I també que “no ens sorprén ho faci l’empresa, perquè portem anys de persecució per part d’uns autèntics professionals de demandar polítics per aconseguir els seus interessos. Però que la fiscalia hagi ‘comprat aquesta moto’ és per caure d’esquena”. Ferré es pregunta, amb ironia, “si jutges i fiscals no podrien parlar-se entre ells per evitar aquests quadres”.

No hay comentarios: