Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

viernes, 28 de octubre de 2016

POR FIN PAGAREMOS EL AGUA CONSUMIDA

Desde hace años que muchos nos venimos preguntado ¿por qué pagar un mínimo de 30 m3 de agua si no los gasto?, no hacía falta mucha matemática para adoptar la solución que anuncia el actual equipo de gobierno y que hasta ahora los anteriores equipos se habían pasado por el forro. Pisos de fin de semana, de temporada o vecinos que viven solos y no llegan a ese mínimo ni de lejos, no tenía ningún sentido esa fórmula de facturación y que a primeros de año pasará a facturarse el consumo real, enhorabuena, otro tanto para el ayuntamiento.El govern de Calafell, format per PSC, PP i UAM, i el grup municipal d'ERC han anunciat a través de les xarxes socials alguns dels acords als quals han arribat per aprovar les ordenances fiscals i les taxes i tributs municipals de cara el pròxim any 2017. En un document que ERC ha publicat, s'explica que l'acord s'ha realitzat al voltant de tres punts principals, un dels quals és un canvi en el model de la tarifa de l'aigua. Si fins ara hi havia sempre una facturació mínima de 30 metres cúbics mensuals, la idea és que a partir de l'any vinent hi hagi una quota de servei amb la qual es pugui cobrir la garantia de subministrament, manteniment, inversions a les xarxes i consum real.

El portaveu d'ERC, Jacob Balaguer, destaca al comunicat que amb aquest nou model tarifari «el metre cúbic baixarà considerablement i hi haurà trams de tarifa creixent, fomentant l'estalvi d'aigua i l'estalvi econòmic». El pacte també inclou canvis en la taxa de la recollida d'escombraries, amb la intenció que es pagui «pel nombre real de dies de recollida, a partir de les tres zones ja existents». Pel govern i pels republicans, aquest canvi pot suposar que «un 90% d'habitatges redueixin l'import d'aquesta taxa».

A més a més, ERC i els partits de govern han acordat mantenir la reducció d'un 10% de l'IBI, que ja s'ha aplicat aquest 2016. Amb aquest acord, des d'ERC ja han avançat que votaran a favor de la proposta d'ordenances fiscals que es portarà a aprovació el pròxim ple municipal, que se celebrarà el dimecres 2 de novembre. Després que C's retirés el suport al govern calafellenc, aquest ha hagut de buscar altres suports, mostrant bona sintonia amb ERC en diferents moments.  

No hay comentarios: