Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

lunes, 17 de octubre de 2016

COMUNICADO DEL AYUNTAMIENTO POR LOS INDICIOS DE LEGIONELA

Les anàlisis rutinàries que es fan periòdicament a tots els equipaments de Calafell han detectat traces lleus de legionel·la a les conduccions d'aigua de dues escoles del municipi. Concretament, a l’escola Santa Creu i a l’escola Mossèn Cinto Verdaguer. Les quantitats detectades no són suficients per implicar risc de contagi de la malaltia. No obstant això, i com està prescrit fins i tot en aquests casos, l’Ajuntament ha activitat immediatament els protocols de seguretat previstos.
En concret, fins a nou avís no es podran fer servir les aixetes als dos centres. Pel volum de bactèria detectada, no cal tancar portes. A més, demà mateix es realitzarà el tractament químic indicat, amb productes hiperclorats, i es prendran noves mostres. Finalment, s’obriran dos cops al dia i es mantindrà la temperatura dels escalfadors d’aigua al màxim, ja que la bactèria de la legionel·la no sobreviu a les altes temperatures.
Mentre noves anàlisis no donin un resultat negatiu, es garantirà un abastiment amb dipòsits, amb cabal provinent de fora dels centres, i amb aigua embotellada. En atenció al fet que es tracta de dues escoles amb un gran nombre d’alumnes, i per evitar aglomeracions als punts de subministrament alternatius, s’aconsella que els infants portin una ampolla d’aigua de casa.
Les famílies han estat informades immediatament de la situació i de les mesures adoptades. L’Ajuntament, a més, ho fa públic per evitar la rumorologia i l’alarmisme que sovint es produeixen en aquestes situacions.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Ahora resulta que hay una posibilidad de que pueda haber un brote de la dichosa bacteria, y dicen que los niños no beban agua de botellas días atrás, ahora que cada cual se lleve su botella, lo que tiene que hacer la dirección del colegio es dejar para siempre es que el que quiera llevarse su agua se la lleve y el que no, que no se la lleve, ¿Yo me pregunto? ¿ porque en los plenos el alcalde y los regidores no beben agua del grifo? Claro está ellos son la autoridad y beben el agua embotellada que la pagamos los ciudadanos, pues que no sean autoritarios y dejen que cada cual beba el agua de donde le de la gana, porque si a un hijo mío coge legionela por culpa de la dirección del centro, el culpable le podrían faltar piernas para correr, y no es una amenaza pero si un Consejo
Gracias WEBSEGUR, un saludo

Anónimo dijo...

Muy bien, así se habla. Es lamentable sí, mis hijos también han tenido profesoras que no les han permitido llevar botella de agua ya que dicen que TODOS tienen que beber del grifo y en vaso. Y ellas las primeras que beben de botella por dios! Vaya ejemplo y vergüenza! Y encima en la edad tan importante como es infantil!! Sólo sé de una profesora en infantil que sí que deja, será por su gran profesionalidad y experiencia como profesora y madre que es. A partir de primaria sí que tienen que llevar botella. Y porqué en infantil no??? Hablando todo esto del colegio SANTA CREU DE CALAFELL.
Gracias WebSegur por hacer público esto!!!