Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

viernes, 9 de septiembre de 2016

INDITEX, EL CORTE INGLÉS Y CORTEFIEL EN LA LISTA NEGRA


Un exhaustiu informe elaborat pel Centre for Research on Multinational Corporations ha arribat a una demoledora conclusió que potser molts ja intuïen. Existeixen empreses espanyoles amb activitat a l'estranger que no es caracteritzen per oferir unes bones condicions als seus treballadors de base. El document, que compta també amb recerques de l'India Committee of the Netherland, treu els colors a grans marques del sector tèxtil. Molts dels seus proveïdors operen en països com l'India.

Nenes i adolescents treballant sense contracte en jornades de més de 72 hores a la setmana. Tot això per un salari de tan sols 0,88 euros al dia. Però aquests diners no els reben de forma periòdica, sinó que només podran disposar d'ells transcorreguts de tres a cinc anys. Segurament, aquests estalvis serviran per pagar el dot matrimonial. Aquestes són les condicions que suporten els treballadors de les fàbriques tèxtils d'Índia, moltes d'elles subministrant material a tres grans marques espanyoles: Inditex, El Corte Inglés i Cortefiel.

Els mitjans han preguntat diverses vegades per aquests informes, encara que la resposta per part d'aquestes grans empreses sempre ha estat difusa. La cadena francesa France 2 ja va publicar un extens reportatge sobre aquests informes que busca remoure les consciències de compradors, proveïdors i qui sap si les dels directius d'aquestes grans marques.

No hay comentarios: