Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

miércoles, 14 de septiembre de 2016

IMPUTADO EL ALCALDE DE CREIXELL Y SEIS PERSONAS MÁS POR CORRUPCIÓN


A primera hora del matí d'aquest dimecres, 14 de setembre, els Mossos d'Esquadra han entrat a les oficines municipals de l'Ajuntament de Creixell en el marc d'una operació anticorrupció que preveu imputar —ara, amb el nou llenguatge judicial, investigar— fins a set persones relacionades amb el consistori per la seva presumpta implicació en l'alteració d'un concurs públic de l'any 2012. Al voltant de les nou del matí, agents de paisà de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) del Camp de Tarragona, responsables de la investigació, s'han presentat a l'Ajuntament de Creixell. Segons ha pogut saber BaixGaiàDiari.cat, els Mossos imputen a l'alcalde de Creixell, el convergent Jordi Llopart, fins a sis delictes: entre d'altres, prevaricació, tràfic d'influències, malversació de fons públics i infidelitat en la custòdia de documents públics. Segons les investigacions dels Mossos d'Esquadra, a les quals ha tingut accés aquest mitjà, es va alterar el concurs públic en l'adjudicació de la gestió d'una llar d'infants del municipi.

A més de Llopart, els Mossos d'Esquadra també imputen diversos delictes contra l'administració pública a dos regidors, els responsables d'Ensenyament i d'Hisenda d'aquell moment, ja que van ser part de la mesa de contractació de l'equipament municipal. La policia també ha imputat l'arquitecte municipal, el secretari municipal, l'actual gerent de l'escola L'Estel de Mar i una docent —els Mossos l'han anat a buscar al seu lloc de treball actual, a Reus— també per delictes contra l'administració pública. La docent va exercir de perit tècnic en la mesa de contractació, segons han explicat fonts de la investigació a BaixGaiàDiari.cat.
Una actual regidora d'ERC, vinculada a l'empresa guanyadora del concurs
Entre els investigats també hi ha la regidora republicana del municipi i alcaldable a les passades eleccions, Beatriz Bravo, que fins fa poc formava part del govern municipal —a l'octubre del 2015 van trencar el pacte amb CiU i la FIC. Segons ha pogut comprovar aquest mitjà, estava relacionada amb l'empresa adjudicatària en el moment que el consistori va fer el concurs públic de la llar d'infants i també mentre ha format part del Ple del consistori. En aquell moment, encara no era regidora del consistori: no va ser fins a les eleccions del 2015 quan Bravo va ser candidata a l'alcaldia pels republicans. Hores d'ara, encara no està clar quin paper va tenir ella en l'alteració d'aquest concurs públic i si serà imputada durant el dia d'avui pels Mossos d'Esquadra.

Actualment, l'empresa que va guanyar el concurs, Privilege Class 1909, encara és l'encarregada de gestionar l'escola bressol. Va guanyar el concurs per davant d'altres empreses com Baobab, amb experiència en el sector. En canvi, Privilege Class 1909, filla de la bombolla immobiliària i fins a l'obertura de la llar d'infants l'Estel de Mar sense experiència en el sector, va sumar més punts que les altres propostes. Els darrers mesos, el mateix alcalde Llopart ha posat en dubte, en públic, la gestió que ha fet l'empresa de la llar d'infants. Fins i tot, va sembrar el dubte d'un possible tancament del centre educatiu. Per culpa de la mala gestió de la llar d'infants per part de l'empresa adjudicatària, l'Ajuntament de Creixell no va comptar amb les ajudes de la Diputació de Tarragona els anys 2012, 2013 i 2014 posant en risc, fins i tot, la sostenibilitat del centre. A principis d'aquest estiu, el mateix alcalde va verbalitzar la possibilitat de tancar-lo, tot i que el 15 de juny l'Ajuntament i l'empresa es van posar d'acord i es va descartar aquesta possibilitat.
Declararan avui davant dels Mossos d'Esquadra a Tarragona
Els Mossos d'Esquadra han citat els imputats a declarar avui mateix a la comissaria de la policia catalana a Camp Clar. Durant aquest matí, segons ha pogut saber aquest mitjà, hi passaran per respondre les preguntes dels investigadors de l'AIC dels Mossos, alguns d'ells acompanyats pels seus advocats, tot i que segons han informat fonts policials, no s'ha dictat ordre de detenció contra els set investigats. La policia ha estat investigant els darrers mesos i ha decidit avui explotar la investigació en aquesta fase final. Els agents han visitat l'Ajuntament de Creixell per notificar les citacions, però també s'han hagut de presentar als domicilis dels imputats que no es trobaven a la seu consistorial.

En el cas que, després de ser requerits, no compareguin durant el dia d'avui a la comissaria de Tarragona, el jutge que porta el cas, el de la sala número 2 del Vendrell, en podria autoritzar la detenció. Les investigacions que des del 2015 duen els agents de l'AIC dels Mossos d'Esquadra han estat tutelades pel magistrat David Serna arran d'una denúncia del Partit Popular del municipi a final de 2014. 

A aquesta hora, els agents dels Mossos d'Esquadra ja han abandonat les dependències de l'Ajuntament de Creixell.

No hay comentarios: