Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

viernes, 9 de septiembre de 2016

EL LUNES SE ESTRENA EL NUEVO INSTITUTO DE SEGUR

Con nueve años de retraso, el nuevo instituto ya es una realidad, el próximo lunes, con el inicio del curso escolar se estrena con todas sus instalaciones prácticamente terminadas.


L’edifici definitiu de l’Institut La Talaia de Segur de Calafell obrirà les portes a l’alumnat dilluns vinent, primer dia del nou curs escolar. Però l’equip docent i la resta de personal ja hi treballa des de fa setmanes, convivint fins al darrer moment amb els paletes i tancant tots els detalls. També obrirà portes la seu del cicle formatiu de grau mitjà en jardineria i floristeria que el centre va engegar el curs passat, a l’antic Tennis Bonavista.
Aquests dos edificis són la gran novetat del curs acadèmic 2016-2017 al municipi de Calafell. L’Institut La Talaia va començar a funcionar fa nou anys, i des de llavors ha estat en uns mòduls provisionals. Les retallades van retardar durant molt temps l’execució de les obres, però avui l’edifici ja és una realitat, després d’una inversió de 7 milions d’euros i una prolongada lluita de la comunitat educativa, el veïnat i l’Ajuntament.
L’institut arrenca en aquest e
difici amb una ocupació superior al 90% de les places disponibles. Una xifra molt remarcable perquè l’absència d’estudis de Batxillerat, que no podien oferir-se per manca d’espai, feia enrera moltes famílies que volien que els seus fills completessin la formació secundària en un mateix centre.
Ara, en cavi, La Talaia comença a impartir Batxillerat i ho fa amb una aposta pels ensenyaments de lletres, tot oferint les modalitats artística i humanística (aquesta darrera, tant la “pura”, com la socioeconòmica). L’artística se centrarà especialment en les arts escèniques, a partir d’un projecte de teatre musical ja existent al centre.
Segons el director, Josep Almena, “a la zona de costa del Baix Penedès, no hi havia oferta de batxillerat artístic i els nostres alumnes que el volien fer havien de marxar o al Vendrell o a Vilanova, on sovint no trobaven plaça”. Almena afegeix que “serà un batxillerat artístic amb música, dansa i arts escèniques”.
El cicle formatiu de jardineria
L’Institut La Talaia també ocuparà plenament el recinte de l’antic Tennis Bonavista, al carrer Comte Gómez de Orbaneja de Segur de Calafell. L’antic edifici social i esportiu acull l’aulari i la zona de conreu per a les pràctiques del cicle de jardineria i floristeria. L’Ajuntament ha invertit en el darrer any 600.000 euros en la seva adequació.
L’actual Ajuntament va accelerar la inversió, que inicialment havia de fer-se en dos anys, per considerar que era una gran oportunitat per a Calafell, ja que s’ampliava l’oferta formativa del municipi per primer cop en molt temps i, a més, en especialitats professionals diferents de les més tradicionals.
L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha recordat que “el compromís municipal amb l’ensenyament és total i vol ajudar a revertir l’efecte dels anys de retallades. Però també és qüestió de fer apostes estratègiques: no combatrem l’atur si continuem formant el jovent en especialitats que avui tenen poca sortida laboral o en les que hi ha una sobreoferta de titulats”.
A partir de dilluns, l’Institut La Talaia tindrà uns 400 alumnes: 360 d’ESO, 35 de Batxillerat i 20 de cicles formatius).

No hay comentarios: