Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

viernes, 16 de septiembre de 2016

EL CACHONDEO DE "CATALUNYA CAIXA" Y "BBVA"

Me ha llamado la atención este artículo porque creía que el mío se trataba de un caso aislado. Con la integración de "Catalunya Caixa" al "BBVA", me encuentro con que me han cambiado el nombre y, como se puede apreciar en el enlace del artículo, según la cantidad de comentarios que aparecen en él, parece ser que es un cachondeo, y yo que pensaba que con la tecnología no pasaban estas cosas.


Els clients de Catalunya Caixa, absorbida totalment pel BBVA, estan –estem- vivint un autèntic calvari que ha esdevingut absolutament surrealista des del 12 de setembre.
Com que fa 30 anys que en sóc clienta, us en faré cinc cèntims. Durant tot l’estiu, el BBVA havia informat a bastament de “l’operativa” que es posaria en marxa a partir del cap de setmana passat. En concret, una servidora va rebre cinc cartes, amb una longitud d’entre 6 i 15 folis, on, a part d’informar-me que res no canviaria, també m’informaven del que passaria a partir d’ara. No sóc una analfabeta total en temes bancaris, però la confusió va ser tal en un tema concret que vaig decidir anar a consultar la Mariona, eficaç i somrient treballadora de la meva sucursal, que responia al pompós nom de “gestora personal”. La Mariona va trucar a la seva central i al cap d’un moment em va dir: “mira, em diuen que ni ells mateixos saben com va. Quan t’ho trobis, m´ho dius i ho resoldrem”.
Bé, des de dijous passat i fins diumenge dia 11 les oficines estaven tancades i la web inoperant, ja ens ho havien advertit. Ahir, dilluns, vaig posar-me a Internet. Fa anys que opero majoritàriament per Internet i intento anar a l’oficina només per treure diners del caixer o en cas de no saber resoldre un tema, o per haver de pagar una multa del radar de Camallera. Aiiix.
Ara, definitivament, Catalunya Caixa ha desaparegut i la web és del BBVA.  Hem canviat de número de compte, hem hagut de canviar l’usuari i el password i, se suposava, les nostres dades havien estat convenientment “bolcades” a la web del BBVA.

Així, d’entrada, em vaig trobar que:
- En les dades personals, el número de telèfon que hi constava ja no era meu des de feia un any i quan intentava canviar-lo em deien que no era possible, perquè era el “número de contacte principal”.
- Em vaig trobar que tenia dues targetes de crèdit: una corresponia a la meva targeta, efectivament. L’altra, ni idea.
- El més divertit (!!!), totes dues targetes m’informaven del que havia disposat durant aquest mes: la mateixa quantitat en totes dues targetes. El meu dubte ara és si a finals de mes em cobraran dues vegades les entrades als espectacles de Temporada Alta que vaig comprar la setmana passada, amb la meva targeta, no amb la targeta fantasma, evidentment.
- Per cert, en les pestanyes que s’obren al costat de la icona de les targetes, sota l’epígraf “què vols fer”, no hi ha la possibilitat de canviar el sistema de pagament. No sé vosaltres, però a mi alguna vegada m’ha passat que he allargat més el braç que la màniga i m’ha anat bé poder pagar en dues vegades. No tinc ni idea de si ara ho podré fer, i ja pateixo, perquè el mes que ve faig un viatget i ja se sap el que passa….
- Però, atenció… tatxiiiiin!!! A la web em deien que tenia un préstec. Una mica més i tinc un atac de feridura. Jo no tinc cap préstec!!!! Vaig mirar de què anava, i us asseguro que posava que el proper rebut era de 0 euros i que me’l cobrarien el 30 de novembre de 1899. Repeteixo: el 30 de novembre de 1899. Allà estava el préstec, amb un número de sèrie llarguíssim.
- Impossible enviar un mail, només he pogut demanar un “gestor personal”, perquè la Mariona ha desaparegut del mapa, i m’ha sortit una finestreta que deia que “demà la trucarem”. De moment, res.
- Hi ha un telèfon d’atenció al client. És un 902, un telèfon de tarifació addicional, que cap companyia telefònica admet dins de la tarifa plana. Avui dia, pràcticament tothom té tarifa plana, com a mínim per telèfon fix i adsl. Esclar que el BBVA pot dir que la culpa no és seva, sinó de les companyies telefòniques, però cal castigar els clients? Quina conxorxa de negoci a mitges tenen muntada amb les companyies telefòniques?
-  I em deixo pel final el més bèstia. Quan entro com a client dins dels meus comptes, la web està correctament en català. Però el telèfon d’atenció al client no et dóna l’opció de comunicar-te en català. Fins i tot han muntat una opció que diu textualment: “Si es cliente de Catalunya Caixa, pulse 2
Estic valorant la possibilitat de canviar de banc, després de 30 anys. Però, més enllà de la mandra infinita que em fa tot plegat, no deixo de pensar que, si som molts els que ho fem, potser la Mariona, efectiva i somrient, es quedarà sense feina. Glups.
Ho decidiré si veig que, a finals de mes, tinc problemes per cobrar la meva pensió de jubilació. Vés a saber si es volen cobrar el préstec abans,  que el dec des del 1899.

No hay comentarios: