Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

martes, 20 de septiembre de 2016

EL AYUNTAMIENTO DEL VENDRELL INVESTIGADO POR LA FISCALÍA


Agents dels Mossos d'Esquadra han acudit aquest dimarts al matí a l'Ajuntament del Vendrell, per indicació de la Fiscalia Provincial de Tarragona, per recollir documentació relativa a expedients de contractació d’obres de fons estatals (FEIL i FEOS) del 2009 i 2010. Aquest requeriment de la Fiscalia s’emmarca en la reobertura el 27 de juny de 2016 de les Diligències Preprocessals iniciades el 22 de maig de 2015 que tenen com a origen la denúncia interposada el dia 28 d’abril de 2015 per August Armengol, regidor del grup municipal de PxC de l’Ajuntament del Vendrell, per unes suposades irregularitats en els expedients administratius.

Des de l'Ajuntament del Vendrell han recordat que ja s'havia aportat, en el seu moment, documentació requerida i que les Diligències es van arxivar el 25 de novembre de 2015. «Amb la voluntat de col·laborar amb els estaments judicials, avui al matí s’ha facilitat la informació i la documentació sol·licitada per la Fiscalia», han apuntat des del consistori vendrellenc.

Abans de les eleccions municipals del 2015, PxC va fer diverses denúncies a la Fiscalia, entre elles una referent una sèrie d'adjudicacions d'obres dels anys 2009 i 2010 atorgades a l'aleshores marit d'Eva Serramià, Frederic Porta. Durant aquests anys, Serramià era cap de la mesa de contractació de l'Ajuntament. Segons August Armengol, el consistori va adjudicar un total de 15 projectes per un valor de gairebé dos milions d'euros a Porta, bàsicament dels plans FEIL, FEOS i el Plan E, conegut com el «Plan Zapatero». 
PxC va remarcar en fer la denúncia que durant aquests dos anys es van adjudicar una trentena d'aquestes obres, de les quals gairebé la meitat van anar a parar al marit de Serramià. Pel partit d'Armengol, això podia comportar delictes de prevaricació, tràfic d'influències i malversació de fons públics, ja que hi ha «una incompatibilitat per contractar el cònjuge per part de qualsevol funcionari», apuntava Armengol.

Quan va tenir lloc la denúncia, Eva Serramià es va mostrar «molt tranquil·la» i convençuda que la seva tasca professional havia estat «impecable». La candidata va respondre que ella no tenia cap responsabilitat en els òrgans de contractació, «ja que no tenia cap càrrec polític», donant a entendre que qui aprovava les adjudicacions era el regidor d'aquesta àrea.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Esta investigación que se está llevando a cabo, es una de tantas que se tendrían que llevar a cabo en este Ayuntamiento, por muchos motivos, la Sra.Serramiá podrá decir, misa, pero que casualidad que las obras se las adjudicó su marido,¿ No es mucha casualidad?. En este Ayuntamiento hay tantas tramas, que algunos exregidores presuntamente saben más de la cuenta, y se les tendría que investigar la gestión de las regidurias que han tenido a su cargo necesitan una investigación, tiene que haber algún JUEZ con el poder suficiente para empezar a investigar, ¿ como es posible que los ciudadanos estemos endeudados en 100 millones de euros? ¿Alguien lo entiende? Nadie, sólo aquellos que los han gestionado a su manera, sin rendirle cuentas a nadie, Sr. Benet, ex alcalde, Sr. Jaume Domingo, ex regidor, Sr. Escarre, ex regidor, Sra. Turdiu, ex regidora, Uds. ¿Tienen dignidad? Si es así, una explicación al pueblo,.porque el pueblo es el que manda, y tenemos derecho a saber que pasa con nuestro dinero, en que se gasta, y vosotros no habéis dado ninguna explicación, habéis cogido la cartera y hasta luego, si os he visto no me acuerdo, sólo pido a la FISCALÍA, que investigue no sólo este asunto, sino también la deuda de 100 MILLONES DE EUROS, para que los ciudadanos sigamos confiando en la justicia
Un saludo WEBSEGUR