Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

miércoles, 31 de agosto de 2016

RESPUESTA DEL AYUNTAMIENTO A LA DENUNCIA DE LA FISCALÍA

El ayuntamiento emite este comunicado en la web municipal a raíz de la denuncia de la fiscalía por presunto delito ecológico:

L’Ajuntament de Calafell ha realitzat 42 inspeccions als locals de la zona de lleure nocturn del municipi en el darrer any. La “mà dura” s’ha intensificat en el darrer any, amb més mesures de vigilància, que han inclòs també les trobades de “botellón” al voltant del carrer Monturiol.
En concret, en el present mandat s’han realitzar 42 inspeccions a establiments relacionades amb el soroll. Se n’han derivat 27 requeriments per a la instal·lació de limitadors de so: 18 establiments ja ho han fet. A més, s’ha prohibit disposar de música a tres locals, i dos més han tancat volutàriament durant el tràmit. Finalment, hi ha tres requeriments en tràmit, que finalitzaran quan s’instal·li el limitador, es prohibeixi la música o els titulars locals renunciÍn a posar-ne.
A més, s’han realitzat altres controls de compliment de la normativa als locals i s’han obert expedients per venda d’alcohol a menors d’edat o per venda de drogues. També s’han efectuat actuacions i aixecat actes a l’entorn del carrer Monturol per la pràctica de “botellón”. Aquestes qüestions no estan regulades per la normativa acústica, però tenen una incidència directa en la convivència cívica i, molt en particular, en els sorolls.
Així doncs, en aquesta zona i voltants, des del mes d’abril passat fins avui la Policia Local ha aixecat set actes per consum de begudes alcohòliques a la via pública; set actes per molèsties causades per música a la via pública; vuit actes per crits molestos al carrer; cinc actes per enganxar cartells i embrutar el carrer de diferents formres; set actes per orinar a la via pública; i setze actes per consum de substàncies estupefaents (infracció ordenança municipal i Llei 4/2015).
Una altra mesura ha estat retornar als Mossos d’Esquadra la competència sancionadora dels establiments. La junta local de seguretat va prendre aquesta decisió, per tal de donar agilitat a les sancions. Així ho demanava un sector de locals que compleixen. També s’ha intensificat la presència policial, tant dels Mossos com de la Policia Local.
Pla de control acordat amb el jutjat
L’increment de mesures de control s’ha fet tot complint el pla al qual es va comprometre l’Ajuntament, l’any 2015, davant del jutjat, després de la sentència que l’havia comdemnat a emprendre accions efectives contra els sorolls al carrer Monturiol.
L’Ajuntament ha anunciat que posarà tota aquesta informació a disposició de la fiscalia, o del jutjat, quan li sigui requerit, si és que es confirma que existeix alguna denúncia o actuació. L’Ajuntament vol precisar que no ha rebut cap citació ni té cap constància oficial de cap diligència.
És més, considera lamentable haver conegut aquesta qüestió a través dels mitjans de comunicació. Tenint en compte que no es tractaria d’una actuació contra l’Administració, sinó d’una imputació contra persones que podrien enfrontar-se a penes fins i tot de presó, que els afectats se n’assabentin pel diari provoca indefensió i podria constituir una vulneració de drets.
En aquest sentit, l’Ajuntament ha subratllat estar convençut que tots els regidors i governs anteriors han actuat de la millor manera possible i ha indicat que, si aquesta pretesa denúncia es materialitza, oferirà el suport dels serveis jurídics municipals als possibles investigats.

No hay comentarios: