Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

martes, 23 de agosto de 2016

¡POR FIN!, SE ACABÓ EL PROBLEMA DE LA ESCAYOLA PARA LAS FRACTURAS

Tantos años y tanta evolución tecnológica, pero siempre nos hemos preguntado ¿por qué un sistema tan rudimentario, molesto e incómodo para curar las fracturas óseas?, afortunadamente ya ha llegado la alternativa.


Dos emprenedors catalans han creat una fèrula impresa en 3D que permet dir adéu al guix a l’hora de curar ossos trencats. L’invent s’ha batejat com a Xkelet, sortirà al mercat a principis del 2017 i hi podran accedir els pacients de mútues i hospitals privats. Cada fèrula es fa a mida, i el metge en tindrà prou amb escanejar amb un iPad la part afectada del cos per enviar-la a producció. Un dels socis de l’empresa, el gironí Jordi Tura, explica que Xkelet evita els inconvenients que porta aparellats el guix de tota la vida. ‘Amb el nostre producte et pots banyar sense problemes, la pell respira i només pesa 150 grams; a més, s’eviten possibles inflamacions a la part afectada’, indica. Quan surti al mercat, Xkelet podrà tractar fins al 80% de les lesions d’ossos més comunes. De moment, l’invent ja ha rebut una publicitat inesperada des de Hollywood, on l’actor Ashton Kutcher n’ha compartit un vídeo a través de xarxes socials.Els artífexs de Xkelet són Jordi Tura, un gironí de 35 anys, i Ricardo Veiga, un barceloní de 48. Ara en fa dos que van crear l’empresa, una ‘start-up’ que porta el mateix nom que el seu producte. Ja feia temps, però, que portaven donant voltes a la idea.
De fet, la bombeta es va encendre ara fa cosa de quatre anys i mig. Aleshores, Veiga va patir un accident de moto, es va trencar una cama i la va portar enguixada dos mesos. ‘La immobilització li va suposar complicacions en el seu dia a dia’, recorda Jordi Tura. Ell i Veiga ja es coneixien de projectes anteriors.
Justament, va ser aleshores quan els dos socis van trobar un treball de final de carrera penjat a les xarxes. El signava un jove de Dinamarca, que havia fet una estructura mallada a través de la tècnica d’impressió en 3D.
Una cosa es va ajuntar amb l’altra i tot plegat ha desembocat en Xkelet: una fèrula impresa en 3D per curar ossos trencats. L’invent ja ha rebut la certificació de la Unió Europea i el vistiplau de l’Agència Europea del Medicament. De moment, els prototipus que se n’han fet s’han centrat en els trencaments de canell. I ara, com concreta Tura, ha arribat l’hora d’estendre el ventall de lesions i treure’l a mercat.

Els impulsors de Xkelet calculen començar-la a vendre a principis del 2017. Durant aquest temps, la fèrula s’adaptarà per cobrir ‘el 80% de les lesions més comunes’, precisa Jordi Tura. ‘És a dir, trencaments de dit gros, canell, colzes, braços, cama sencera, genoll i turmells’, hi afegeix.

No hay comentarios: