Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

jueves, 11 de agosto de 2016

LAS FUSIONES BANCARIAS Y LOS "DAÑOS COLATERALES"

A pesar de que pueda parecer un problema ajeno al usuario, o así nos lo quieran hacer ver, las fusiones que se han realizado en las diferentes entidades bancarias nos van a llevar de cabeza, precisamente en estos momentos se está produciendo la integración o cambio de cuentas de los clientes de la antigua "Caixa Catalunya", ahora "BBVA" y será operativa a primeros de septiembre. Te dicen que te van a cambiar el número de cuenta y que tú no tienes que hacer nada, que a ti no te afecta, ya se encargan ellos de la gestión de las domiciliaciones, eso teóricamente, porque probablemente se limiten al desvío de una cuenta a otra, nadie nos garantiza que se encarguen de notificarlo a la entidad o empresa emisora, así que en la práctica, cuando se produzca una devolución por que el emisor de un recibo no se haya enterado, por tanto no haya cambiado el número de cuenta y le llegue al banco el recibo con el número de cuenta antigua, esa misma entidad lo puede devolver, es entonces cuando el problema se lo va a comer el cliente, (como siempre) una sugerencia; hacer como propone este artículo del ayuntamiento, realizar personalmente el cambio de domiciliación en cada entidad o empresa, será la única forma de que podamos evitar sorpresas desagradables.

Les fusions bancàries han vingut creant alguns problemes amb els rebuts domiciliats, tant dels d’impostos i taxes com els de diferents serveis de consum. Quan la nostra entitat és absorbida per una altra, el nostre compte corrent passa a tenir un altre número. Els bancs hi redireccionen automàticament els càrrecs que arriben, però en general no s’adrecen ni a l’Administració ni a les empreses de serveis per canviar la domiciliació.
La dificultat sorgeix quan la redirecció automàtica falla per algun motiu i el rebut és retornat. De vegades el concepte de la devolució és la falta de fons, ja que el compte antic només “existeix” virtualment i està a zero. A més, és una situació que no es detecta fàcilment si l’import és reduït. De fet, la domiciliació és un sistema còmode perquè permet “oblidar-se’n”.
Aquesta situació acaba representant un perjudici per al contribuent, ja que l’Ajuntament pot veure’s obligat a cobrar-li recàrrecs pel retard en el pagament. L’Administració té escàs marge per evitar aquest perjudici, tot i ser conscient que l’afectat no ha actuat de mala fe.
És més, tenir algun rebut pendent pot ser un impediment si es demana qualsevol subvenció, beca o prestació, si aquesta exigeix no tenir deutes pendents amb l’Administració pública.
Aquests problemes acostumen a ser puntuals, però les molèsties i els inconvenients que poden crear sí que són importants. La forma més senzilla d’evitar-los és domiciliar correctament els rebuts en el nou compte. Podeu adreçar-vos a qualsevol de les oficines del Servei d’Atenció Ciutadana i només haureu d’omplir un formulari que us facilitaran. Porteu amb vosaltres el número de compte per complimentar l’imprés i no caldrà que hi torneu un altre cop.

No hay comentarios: