Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

sábado, 27 de agosto de 2016

DENUNCIADO EL AYUNTAMIENTO DE CALAFELL POR DELITO ECOLÓGICO


Delicte ecològic. Aquest és el presumpte delicte del qual la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona acusa els regidors de Medi Ambient que hi ha hagut a l'Ajuntament de Calafell des del 2007. Una denúncia que arriba després que la Fiscalia cregui que no s'ha actuat per controlar l'emissió de sorolls a la zona d'oci del municipi. El cas va iniciar-se fa nou anys, quan una veïna de la zona va denunciar als tribunals el seu estat de salut per l'elevat soroll que patia a l'interior del seu domicili. Un fet que, va portar tant el jutjat contenciós administratiu de Tarragona com el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a demanar al consistori calafellenc que adoptés mesures per evitar l'elevat nivell de sorolls provinents de la via pública.

Ara, després que la petició es fes arribar al consistori i que la situació continuï igual, la Fiscalia ha decidit denunciar els qui creu responsables de la situació, els regidors del consistori. D'aquesta manera, en la denúncia es demana al jutjat del Vendrell que obri diligències per un delicte ecològic dels articles 325 i 329 del Codi Penal, i que citi a declarar els diferents regidors en qualitat d’investigats. Per aquests fets es podrien enfrontar a una multa i a penes d’entre mig any i tres anys de presó, i d’entre nou i quinze anys d’inhabilitació per a càrrec públic.

Segons s'explica, en les mesures de soroll realitzades tant a l'interior com a l'exterior de l'immoble, entre la una i les tres de la matinada d'un dia de juny del 2015, els nivells estaven molt per sobre dels permesos en la legislació catalana. Tot i així, no seria l'única localitat que estaria en el punt de mira del fiscal de Medi Ambient de Tarragona per l'excés de soroll. Així, la Rambla Nova o la Part Alta de Tarragona concentren la major part d'aquestes tasques de control.

No hay comentarios: