Últimas entradas

Lo último

martes, 28 de junio de 2016

ÚLTIMA HORA: DETENCIONES EN ADIF, MADRID Y BARCELONALa Guardia Civil ha entrat aquest matí a les seus de Madrid i Barcelona d'Adif per registrar-les, per un cas de corrupció vinculat a les obres de l'AVE a Catalunya, per sobrecostos i desviament de fons, en una investigació que encara està sota secret de sumari. En concret, s'haurien inflat factures a les obres de l'estació de Sagrera.

A l'operació es preveu la detenció una dotzena de persones, entre les quals directius d'Adif i representants de les empreses de construcció. Sembla que, de moment, ja hi ha tres tècnics d'Adif detinguts, que han entrat juntament amb la Guàrdia Civil en l'escorcoll. El desviament de diners es calcula que supera els 80 milions d'euros.

El Ministeri de Foment va justificar fa uns dies l'aturada de les obres de l'estació de la Sagrera des de fa dos anys per presumptes irregularitats dels contractistes. El secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez Pomar, va explicar que a principis del 2014 van constatar l'existència de diferències entre el volum d'obra executada i el d'obra certificada, per la qual cosa es va encarregar una auditoria interna i una d'externa, fet que va motivar l'aturada dels treballs. Les auditories es van traslladar a la Fiscalia Anticorrupció el 2015, que ha provocat la investigació.

D'altra banda, fa pocs més de dos anys, al maig del 2014, la Guàrdia Civil va detenir una desena de persones per la seva presumpta implicació en malversació de fons en les obres de construcció en el tren d'alta velocitat en un tram de la mateixa zona, i en què s'hi van implicar membres d'Adif i de la constructora Corsan Corviam, ara integrada a Isolux Corsan. Aleshores, la Fiscalia Anticorrupció sospitava que s'hauria comès un frau de 6 milions d'euros.


No hay comentarios: