Últimas entradas

Lo último

jueves, 19 de mayo de 2016

RESPUESTA DEL ALCALDE DE CALAFELL POR LA RUPTURA DE C´s

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha respòs el trencament d'estabilitat fet per Ciutadans acusant la formació d'haver incomplert l'acord des que el partit va expulsar un dels dos regidors. L'escissió interna del grup municipal taronja va fer que el govern -9 regidors- deixés de tenir garantida la majoria absoluta del Ple, fet que Ferré considera un "incompliment de la governabilitat". D'aquesta manera, l'alcalde ha defensat a l'ACN que l'executiu del PSC, UAM i PP "no ha fet res contrari a l'acord que hi havia". Alhora, Ferré ha dit que "no entén" que Ciutadans argumenti part del trencament criticant que el Ple doni suport als ajuntaments investigats per l'Audiència Nacional. A partir d'ara, l'alcalde de Calafell ha garantit que continuarà governant en minoria a base de negociar amb la resta de forces polítiques.
Ramon Ferré ha defensat l'abstenció del grup municipal del PSC en la moció de suport als ajuntaments encausats dient que el seu partit "no entra el temes judicials". "Ni donem suport ni estem en contra de les actuacions que faci el poder judicial, que ha d'anar a banda del poder polític", ha dit l'alcalde de Calafell, després que Ciutadans li hagi retret haver facilitat l'aprovació de la moció presentada per la CUP.
D'altra banda, aquest dimecres el regidor de Ciutadans, José Manuel Tejedor, també ha argumentat la retirada de suport al govern pel fet que Calafell segueixi formant part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Sobre aquesta qüestió, Ramon Ferré s'ha mostrat sorprès i ha recordat que la permanència dins l'AMI és un acord de Ple que està anul·lat i pendent de resolució judicial.
"Surrealisme"
L'alcalde de Calafell ha lamentat la ruptura anunciada per Ciutadans i ha titllat la situació de "surrealista". Ferré considera contradient que el partit taronja hagi retirat el suport explícit a l'executiu però al mateix temps vulgui mantenir altres aspectes de l'acord signat el juny passat, com la comissió de Transparència i Participació Ciutadana.
Pel que fa a la governabilitat d'ara en endavant, Ramon Ferré ha restat importància al fet que els 9 regidors del govern ja no puguin comptar de forma permanent amb el suport de Ciutadans al Ple. Per l'alcalde, "des que Ciutadans es va trencar, ja ha estat difícil negociar les coses perquè l'únic regidor que tenia el partit ja no garantia la governabilitat".
En aquest sentit, Ferré ha assegurat que seguiran buscant el "consens" amb la resta de formacions "que tinguin una actitud col·laboradora i constructiva". No ha volgut concretar, però, si aquest consens es podria traduir a curt termini en un acord estable.

1 comentario:

Anónimo dijo...

No dire ningun comentario a este señor que se dice contra la independencia i que luego se abstiene cuando ay que votar no para dar soporte a los ayuntamientos investigados. Si señor alcalde uste a roto los acuerdos con c's i tiene muy poca vergunza de no admitirlo i despues culpar a c's. Cuando veo en los plenos que se vota no para tener 2 ambulanciad en calafell eso es una bofetada al ciudadano de calafell. Pero me podria contestar a esta pregunta, qien ay que denunciar si ay una desgracia porque la ambulancia estaba ocupada en otro sitio con menos gravedad. Me puede dar los nombres i apellidos de las personas que votaron no en el pleno para poder denunciarlos. Usted señor alcalde es igual quel ultimo alcalde que ahora esta en la oposition, i que no se que hace en los plenos porque nunca habla i siempre son sus colegas que hablan para decir durante mucho tiempo tonterias. Asi que señor alcalde no culpe a los demas las cagadas que hace usted.
Un ciudadano de Caladell que paga su nomina i que mo es indempentista