Últimas entradas

Lo último

viernes, 27 de mayo de 2016

OTRO CULTIVO DE MARIHUANA DESMANTELADO EN CALAFELLLa Guàrdia Civil i la Policia Local de Calafell han detingut dues persones que s’encarregaven d’una plantació de marihuana en un habitatge unifamiliar de Calafell. L’avís d’un veí que alertava d’una forta olor a marihuana i un consum elèctric propi d’una activitat industrial han permès descobrir un centre de cultiu, elaboració i tràfic de drogues. En el marc de l’operació ‘PIPPER V’, els agents han intervingut 240 plantes de marihuana, 15.500 grams de marihuana seca i 9.000 grams de restes de marihuana picada per produir oli d’haixix.
Segons la Guàrdia Civil, l’habitatge que acollia la plantació s’havia connectat de forma il·legal a la xarxa elèctrica i, des d’allà, els detinguts proveïen de droga a un distribuïdor de la demarcació de Tarragona. L’operació continua oberta i no es descarten més detencions.
La investigació, iniciada a l’abril, va permetre descobrir que l’habitatge estava llogat des de feia quatre anys i que, malgrat no registrava cap activitat quotidiana, tenia un elevat consum energètic. Això va portar els agents a pensar que la casa s’havia llogat exclusivament per a la producció, elaboració i distribució de marihuana.

Dimarts passat, la Guàrdia Civil i Policia Local de Calafell van establir un dispositiu conjunt arran del qual van detectar un vehicle de càrrega que accedia a l’immoble amb dues persones al seu interior. Els investigadors van identificar els ocupants i van observar l’existència de focus, terra, fertilitzants, transformadors i restes de marihuana, tots ells relacionats amb plantacions d’interior.
Un cop el jutge va autoritzar l’entrada i registre de l’habitatge, els agents van observar que l’edifici s’havia distribuït en diverses estances. Al soterrani guardaven el material de cultiu, la planta baixa s’havia compartimentat per a la producció de cànnabis de manera industrial amb làmpades, transformadors, filtres, ventiladors i extractors, mentre que a la primera planta s’assecava, s’emmagatzemava i s’envasava la substància.
Els detinguts són dos homes de 18 i 30 anys que estan acusats dels presumptes delictes de tràfics de drogues i defraudació de fluid elèctric. Tots dos quedaran a disposició del jutjat d’instrucció número 5 del Vendrell. L’operatiu no es dóna per finalitzat i no es descarta que es puguin produir més arrestos. 

No hay comentarios: