Últimas entradas

Lo último

martes, 24 de mayo de 2016

INCIDENTE EN LA PETROQUÍMICA DE TARRAGONA


La preocupació s'ha apoderat entre els veïns de Tarragona i voltants arran d'un incident a la petroquímica que ha provocat dues grans flamarades i un enorme núvol de fum negre que cobreix bona part del territori adjacent a la planta de Repsol la Pobla de Mafumet. Tot i així, i segons es desprèn dels comentaris a les xarxes socials per part dels comptes oficials dels serveis d'emergències, l'incident no hauria d'anar a més i, per tant, no es pot considerar una emergència, tot i que s'ha avisat a Protecció Civil. 
Segons ha pogut saber el diari, l'incident es localitza a les torxes d'etilè i refineria de Repsol Petróleo (Polígon Nord) i ha provocat una aturada no programada de la planta per l'emissió de foc i fum des de les torxes. Les primeres investigacions apunten que degut a una falla del sistema elèctric, part de la planta s'ha quedat sense subministre de vapor en el procés i s'ha enviat un producte a la torxa que provocat l'aparatós incident.  
En aquest sentit, fa uns minuts el compte de Twitter del 112 ha piulat: "Si observeu fum al prop de Dow Chemical i Repsol Petroli #Tarragona, és un incident de planta i no una emergència #ProteccióCivil". D'altra banda, des del compte de Twitter d'Emergències, s'ha informat també que "les empreses Repsol i Dow #Tarragona han comunicat al CECAT #ProteccióCivil que hi ha flama molt elevada a la torxa". Segons el servei d'emergències, de fet, la gran flama i fum a Repsol Tarragona és per una "crema de producte per aturada de planta. No és accident ni fuita".
En aquests moments, la planta de Repsol segueix aturada.

No hay comentarios: