Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

jueves, 4 de febrero de 2016

DOS DETENIDOS POR EXPLOTACIÓN SEXUAL EN CUNITLa policia espanyola ha detingut a quatre persones i ha alliberat una dona víctima de tràfic d'éssers humans amb fins d'explotació sexual a Cunit, segons han detallat en una nota de premsa feta pública avui. La jove havia estat captada al seu país d'origen, Romania, pel mètode del «lover boy» per un home amb el qual va començar una relació sentimental i li va fer creure que vindria a l'Estat a conèixer el país. Un cop aquí, li va robar la documentació i del telèfon mòbil i la va agredir per evitar que es pogués escapar. Les investigacions van permetre esbrinar que els explotadors planejaven vendre la jove a una persona establerta a Suïssa, on continuaria la seva explotació. Els agents han detingut quatre persones, tres de nacionalitat romanesa i un altre marroquí —un d'ells menor d'edat— i sobre qui pesava ja una Ordre Europea de Detenció per delictes similars. 


Les investigacions van començar el passat mes d'octubre quan una ciutadana romanesa es va presentar a una comissaria de Madrid per denunciar haver estat víctima de tràfic d'éssers humans amb fins d'explotació sexual. Es va iniciar una investigació per part d'agents especialitzats en la matèria per comprovar tot el declarat per la víctima. La dona va explicar que a Romania havia conegut un home que després d'establir-hi una relació sentimental la va portar fins a l'Estat, concretament, a Cunit, a casa de dos amics de la parella, un d'ells també romanès i menor d'edat i l'altre de nacionalitat marroquina, que després d'abusar de la víctima va començar a realitzar trucades convidant a altres «clients» a acudir al lloc per mantenir relacions sexuals amb ella. En una d'aquestes converses, la jove va poder sentir que parlaven sobre la possibilitat de vendre-la a una persona localitzada a Suïssa.

La dona va explicar tot el que havia passat a la seva parella i li va dir que volia abandonar Cunit. La seva parella, que estava negociant la venda, els va amenaçar de mort dient-los que calia tenir cura de la noia, ja que esperava obtenir importants beneficis amb ella. Aquesta situació va propiciar que la noia, el seu suposat xicot i un dels amics fugissin a Madrid. Durant el viatge la jove va preguntar repetides vegades als dos homes si ells sabien que seria obligada a exercir la prostitució però no li constaven, segons el relat que ha fet públic la policia espanyola després de detenir als quatre implicats. 

A Madrid la noia va esbrinar finalment que tots dos estaven també al corrent de la situació. Quan va voler intentar fugir va veure que s'havia quedat sense mòbil ni documentació i va ser agredida per la seva suposada parella quan va intentar fugir. Malgrat això, va poder escapar-se corrent per un barri de Madrid  fins que una dona la va trobar deambulant i la va acompanyar fins a la comissaria de la policia més propera, al barri madrileny de Ciudad Lineal. Després de les declaracions de la víctima, la policia va detenir els dos homes, i, a través de les UCRIF de Madrid i Tarragona, coordinades per la Brigada Central contra el Tràfic d'Éssers Humans de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres, es van realitzar les gestions necessàries per a la localització i posterior detenció dels dos explotadors que residien a Cunit.


No hay comentarios: