Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

martes, 2 de febrero de 2016

ACUERDOS DEL ÚLTIMO PLENO MUNICIPAL

L’Ajuntament ha aprovat la moció presentada pel grup de la CUP que reclamava la retirada de simbologia i nomenclatura franquista de Calafell. Aquesta moció ha rebut 19 vots a favor (CiU, PSC, CUP, Ciutadans, UAM, PP, ERC i el regidor no adscrit Jesús Benedicto) i dues abstencions (PP).
El ple també ha aprovat una moció presentada originalment per la CUP, i que també han subscrit els grups de CiU i d’ERC, de rebuig al Plan Hidrológico Nacional i de suport a la lluita contra els transvasaments. La moció ha rebut 18 vots a favor (CiU, PSC, CUP, UAM, ERC i el regidor no adscrit Jesús Benedicto), dos vots en contra (PP) i una abstenció (Ciutadans).
El ple ha aprovat la revisió del padró municipal d’habitants a 1 de gener de 2015. En aquella data, la població de dret de Calafell era de 24.256 habitants. Entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2014 va haver-hi 2.317 altes i 2.424 baixes.
El ple també ha resolt definitivament la concessió d’ajust a la rehabilitació d’immobles inclosos en l’àmbit del Pla de Barris del nucli antic, convocatòria de 2014, pel que fa a dues edificacions. Es tracta, en concret, dels immobles situats al carrer Principal 51 i al carrer Torredembarra 2. En el primer cas, la subvenció és de 1.429,29 euros i en el segon cas, de 7.356,71 euros. L’Ajuntament abonarà ara el 50% d’aquests imports, d’acord amb la fórmula de finançament del Pla de Barris, i el 50% restant quan el rebi de la Generalitat.
En la sessió plenària s’ha donat compte del període mig de pagament als proveïdors municipals durant el quart trimestre de 2015. El termini mig global ha estat de 24,34 dies. El període mig de pagament del propi Ajuntament ha estat de 24,41 dies; el de l’Organisme Autònom Municipal Fundació Castell de Calafell, de 34,47 dies; i el del Patronat Municipal de Turisme, de 14,82 dies. 
LES VALORACIONS DELS GRUPS MUNICIPALS
ERC
Aquest grup ha declinat fer valoracions.

Maite González (PP)
“Aprovar definitivament el pressupost i podem començar a pagar factures del proveïdors i a fer les obres que estan previstes per enguany. Nosaltres no hem aprovat cap partida per a l’AMI, sinó que hem aprovat un pressupost per treballar per Calafell. Això de l’AMI ja veurem en què queda. Tenim reptes més necessaris i urgents, com iniciar les obres per als Jocs Mediterranis de 2017”.

Josep Parera (UAM)
“Hem aprovat el pressupost per a 2016 i propostes i mocions de grups de l’oposició, de  CiU i de la CUP, per exemple. Hem tractat també de l’Ebre, l’aigua del qual bevem a Calafell. Per tant, ha estat un ple molt positiu”.

Albert Pijoan (CUP)
“S’han aprovat dues mocions que havíem presentat. Una, per recuperar la nomenclatura de carrers que el franquisme va canviar. Ha estat una decisió pràcticament unànime i això ens en fa estar molt satisfets. Amb l’altra, donem suport a la lluita contra els transvasaments, que ens implica a tots. Aprofitem per cridar tothom a mobilitzar-se per la manifestació que hi haurà diumenge vinent a Amposta.”.

José Manuel Tejedor (Ciutadans)
“Nosaltres ja vam dir des del primer moment que no podíem votar un pressupost en el qual aparegués una partida dedicada a l’AMI. Això no treu que seguim treballant en positiu per Calafell, perquè creiem que es poden fer coses per sortir de l’AMI. Queda clar que l’acord d’adhesió tenia falles greus i és probable que quedi desestimat. Ens sap greu perquè estàvem d’acord en gran mesura amb el pressupost, però això nosaltres no podíem votar-ho”.

Miguel Ángel Perín (PSC)
“Estem contents per haver aprovat definitivament el pressupost, que era molt necessari. Això sí, estem sorpresos pel fet que CiU i la CUP s’hagin posat d’acord amb Ciutadans. I el que més sorprén és que CiU i la CUP hagin votat contra un pressupost que inclou una partida per l’AMI, que ells reclamaven. És molt incomprensible”.

Sandra Suárez (CiU)
“De les disset al·legacions que havíem aprovat al pressupost, ens n’han aprovat sis. Són només les de caire tècnic, perquè ho han recomanat els tècnics municipals. De les que depenien de decisions polítiques de l’equip de govern, no se n’ha aprovat ni una. Entenem que és un pressupost que només retalla en les previsions per contingències: això es farà evident al llarg de l’any. És més, també és evident que diuen una cosa i en fan una altra, sobretot en temes de participació i de càrrecs de confiança”.

No hay comentarios: