Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

jueves, 7 de enero de 2016

FALSA ALARMA DE LEGIONELA EN INSTALACIONES MUNICIPALES

Comunicado del alcalde de Calafell en facebook:

Davant de l'alarma social que s'està generant per desconeixement i per falses informacions respecte la detecció de legionel·la en els vestidors del teatre Joan Colet i els vestidors del pavelló Joan Ortoll, vull informar-vos de què no hi ha cap mena de perill de contagi, ni risc per la salut de ningú. 
Certament, es van fer uns anàlisis periòdics en el mes de desembre que van donar un índex molt baix de legionel·la. Aquesta quantitat no suposa cap perill per a la salut de cap persona, però es van activar els tractaments i protocols oportuns que s'han dut a terme durant les festes de Nadal.
En el seu moment, es va informar a tots els grups polítics municipals, com es fa en altres equipaments quan es troben en situacions similars. No s'ha informat a ningú més per què el risc de contagi és nul. En cas contrari, s'hauria informat a tothom!
Tot i això, per tal d'evitar cap risc de contagi, hem tancat la zona afectada de dutxes i instal·lacions d'aigua, que no són la totalitat del pavelló. A la resta no s'ha detectat cap mena de presència de legionel·la. Per tant, tampoc hi ha cap mena de risc. El tancament de dutxes i aixetes suposa que el risc de contagi sigui 0.
Per a assegurar-nos de què no resta cap mena de presència de legionel·la a la instal·lació, el dilluns es farà una nova analítica, de la qual en tindrem resultats en 11 dies més. Mentrestant, les dutxes d'aquesta zona restaran tancades.
No és el primer cop que es detecten traces de legionel·la en una instal·lació d'equipaments municipal i sempre s'ha actuat d'igual manera. Però, donat els darrers casos que s'han fet públics en els mitjans de comunicació que han provocat una certa alarma social, hem volgut ser més previsors del què és habitual i assegurar el risc zero.
Per tant, preguem paciència durant aquests dies i assegurem que no hi ha cap mena de risc en l'ús de la resta de la instal·lació esportiva. 
La setmana vinent, a petició de la Junta directiva, muntarem una reunió informativa pels pares i mares, per tal d'esvaïr dubtes i donar la màxima informació al respecte, tot i que, repeteixo, no hi ha cap mena de perill.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Cuore Calafell està tirant merda a veure si la lia, quina gent ...

Isabel H dijo...

Quan surti tot lo de les multes la merda els ofegara a tots.

Anónimo dijo...

Sí que sabes cosas Herradita, quien sabe cosas y no habla es cómplice , lo sabías ?

Y quien criticaba a los funcionarios cuando no lo era y ahora cuando lo es se calla cosas sucias poca ética y pocos consejos puede dar, guapa!