Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

viernes, 29 de enero de 2016

EN CALAFELL TODO LISTO PARA EL CARNAVALEl Carnaval “Xurigué” de Calafell se celebrarà enguany del 4 al 7 de febrer. I ho farà amb importants novetats en relació a edicions anteriors. Una de les més destacades és que cada nucli tindrà la seva pròpia rua, sense les duplicitats d’alguna de les desfilades. En concret, la rua de diumenge a la tarda se centrarà el nucli del Poble i no arribarà al de la Platja.
La rua del Poble començarà a les 5 de la tarda de diumenge, 7 de febrer, i discorrerà per la Rambla Mossèn Jaume Tobella, el carrer Villarroel, l’avinguda de la Sínia, l’avinguda Vinya Llarga i el Passeig de la Unió de baixada i de pujada. Acabarà a l’esplanada del pavelló municipal “Joan Ortoll”.
La tinent d’alcalde de Turisme, Maite González, explica que “hem atés una reivindicació del veïnat i els establiments del nucli del Poble perquè la rua passi pels carrers del barri, com es feia anys enrera”. González afegeix que “intentem millorar edició rera edició, amb la idea que la celebració sigui de tothom i, a la vegada, un atractiu turístic”.
Pel que fa a la rua de la Platja de dissabte, 6 de febrer, a la nit, queda confirmat que passarà pel carrer Vilamar. El recorregut començarà, a les 22 hores, al Passeig Marítim de Sant Joan de Déu, a l’altura del carrer Carles Barral, i passarà per la plaça dels Països Catalans, el carrer Manuel Benet Ortiz, l’avinguda Mossèn Jaume Soler, la rambla Costa Daurada, el Passeig Marítim, la Carrera d’En Ralet, l’avinguda Mossèn Jaume Soler, el carerr Sant Pere, el carrer Vilamar, el carrer Pintor Mir, novament l’avinguda Mossèn Jaume Soler i la plaça de l’Estació.
Pel que fa a la rua de Segur de Calafell, tindrà lloc divendres, 5 de febrer a partir de les 21 hores. Arrencarà del Passeig Marítim, a l’altura del carrer Loira, i discorrerà pel carrer Carmen Desvalls, el carrer Pablo Neruda, l’avinguda Catalunya, la plaça Pau Casals, el carrer Joan Maragall i el Parc de la Casa Vella.
Cal recordar que el tret de sortida, tanmateix, es donarà dijous 4 de febrer, amb el pregó del Rei Carnestoltes. Després d’una xocolatada i una festa infantil, a les 17.30 hores, cap a les 19 hores arribarà a la plaça de Catalunya la carrossa amb Sa Majestat, que pronunciarà un discurs marcat tradicionalment per la sàtira política local i en el qual es convida també a gaudir de les celebracions dels dies posteriors.
Ampli dispositiu de seguretat i sanitari
El Patronat Municipal de Turisme ha preparat un amplíssim dispositiu organitzatiu, de serveis i de seguretat per garantir que les rues discorren amb civisme i la màxima comoditat per als participatns, tant comparsistes com espectadors. Cal tenir en compte que només els comparsistes es compten per milers i que la presència de públic, arribat d’arreu del Penedès i de l’àrea metropolitana de Barcelona, també és multitudinària.
A més de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, hi haurà un dispositiu de seguretat privada format per 90 efectius: es dóna la circumstància que 30 provenen dels cursos de formació de vigilants de seguretat i controladors d’accessos a espectacles que l’Ajuntament ha ofert recentment.
També hi col·laboraran els voluntaris de Protecció Civil de Calafell i hi haurà un servei sanitari molt ampli, que inclou la instal·lació d’un hospital de campanya. Finalment, se senyalitzen set zones d’estacionament gratuït, i com arribar-hi, per atendre el volum de visitants esperats: sis són pàrquings existents i el setè s’ha habilitat provisionalment.
El programa complet és el següent

DIJOUS 4 DE FEBRER
A la plaça de Catalunya
17.30 h, xocolatada infantil
18 h, espectacle infantil
19 h, arribada i pregó de Sa Majestat el Rei Carnestoltes

DIVENDRES 5 DE FEBRER
20 h, concentració de carrosses i comparses
21 h, gran rua de Carnaval de Segur de Calafell

DISSABTE 6 DE FEBRER
17.30 h, Carnaval infantil al pavelló “Jaume Vilamajó” de Segur de Calafell
21 h, concentració de carrosses i comparses
22 h, gran rua de Carnaval de la Platja de Calafell

DIUMENGE 7 DE FEBRER
12.30 h, Carnaval infantil al pavelló “Joan Ortoll” de Calafell
16 h, concentració de carrosses i comparses
17 h, gran rua de Carnaval del Poble de Calafell

No hay comentarios: