Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

martes, 19 de enero de 2016

EL CASO "INIPRO" PODRÍA SALPICAR AL AYUNTAMIENTO DE CUNIT

Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Cunit i Tarragona, entre d'altres municipis, podrien tenir un cas de presumpta corrupció en comú: el cas Inipro. Amb aquesta tesi, la CUP ja ha «engegat els mecanismes» per tal que els seus companys de partit facin el requeriment de documentació als seus respectius ajuntaments i ampliar la denúncia interposada inicialment a la ciutat el passat mes de juliol de 2013. Tot i que encara no han volgut avançar de quins municipis tenen més sospites -recordem que el 80% de la facturació d'Inipro en l'administració pública s'ha fet en ajuntaments governats pel PSC- sí que creuen que els mateixos passos que es van fer servir per adjudicar un contracte mitjançant concurs a tres empreses que efectivament formaven part del mateix grup es podria haver reproduït en d'altres administracions.

Sobre la magnitud del cas n'ha parlat l'advocat del Col·lectiu Ronda, Carles Perdiguero, qui ha avisat al govern municipal que els delictes que dicta la interlocutòria que fixa l'alcalde com un dels imputats «poden comportar penes de multa, de presó o d'inhabilitació de càrrec públic». Per aquest motiu, ha demanat «respecte» a la tasca del Jutjat d'Instrucció número 1 de Tarragona, «les paraules de l'alcalde no posen en dubte un posicionament polític d'una formació política sinó també la manera de funcionar del jutjat» i ha afegit: «s'ha intentat treure ferro assegurant que es tractava d'un procés administratiu, però no ens trobem davant d'això».

Dimissió de Ballesteros

A diferència d'altres compareixences davant la premsa, finalment la CUP ha demanat taxativament la dimissió de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros. Segons la consellera Laia Estrada, troben que «és motiu suficient qualsevol de les dues explicacions possibles per aquest cas, o que l'alcalde fos negligent per no haver corregit una situació d'il·legalitat, o bé que fos participant del delicte». En aquest sentit també ha apuntat Perdiguero que «l'alcalde no mou un dit davant de set advertiments d'il·legalitat, en vint-i-un mesos».

Sobre la memòria justificativa dels treballs fets per l'empresa Inipro, ara també sol·licitada pels jutjats, Estrada ha recordat que el passat mes de novembre el grup municipal de la CUP ja la va demanar i en aquell moment els van respondre que es trobava en mans dels jutjats. «L'absència continuada d'aquests treballs són indicis que hi podria haver delicte, si no hagués estat més fàcil donar-ho des del principi», ha dit Perdiguero.

No hay comentarios: