Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

martes, 22 de diciembre de 2015

NUEVA CÁRCEL DE TARRAGONA, CHAPUZA DE ESTRENO


El trasllat dels interns de l'antiga presó de Tarragona a la nova, situada al terme del Catllar, amaga deficiències segons apunta el sindicat UGT al Centre Penitenciari Mas d'Enric. Entre elles, manca de personal laboral per cobrir baixes, vacances i guàrdies, però també de material per dur a terme la seva tasca i, el que és més alarmant, entre els treballadors ha començat a córrer una malaltia de la que encara es desconeix l'origen. Tot plegat podria ser conseqüència de l'acceleració d'un trasllat que mesos abans es veia molt més lluny però que s'hauria produït arran de l'anunci de la visita del president en funcions Artur Mas el proper 28 de desembre.

Un total de 180 interns estan sota vigilància en aquesta presó des de fa un mes, però tal com apunta el sindicat «tan sols hi ha un funcionari en un accés o en alguna dependència» i, fins i tot, «ha de fer la seva jornada laboral seguida sense poder tenir un petit descans per refrescar-se». Això també es reflecteix en la dificultat de coordinar les vacances de Nadal ja que els serveis mínims no queden coberts i els treballadors estan rebent respostes denegant les sol·licituds de dies i vacances durant aquest període, especialment delicat per a la conciliació familiar. Però la manca de personal també es tradueix en què els programes de rehabilitació i les activitats dels interns encara no han començat.
Per si no fos poc, també els falten ordinadors i accés a la xarxa. «Una gran part dels professionals de tractament tenen problemes d’accedir a  l‘ordinador per fer la serva feina, falten acreditacions personals per moure’s pel centre, als despatxos dels mòduls han tret Internet que és imprescindible per la feina dels professionals però sobretot si algun dia volen que se signi digitalment tal com ja s’hauria d’estar fent», asseguren. Tot lligat a una «falta d’organització considerable» donat que l’administració «l’únic que ha volgut es obrir el centre sense tindre les condicions i personal necessari i tots estem pagant aquesta desorganització perquè es passa més temps intentant donar les queixes uns i altres intentant solucionar la quantitat de problemes sense poder fer molta gent la feina». A tall d’exemple al despatx dels comandaments de tractament els professionals van sovint a ver si tenen un ordinador lliure.


Una malaltia afecta els treballadors

La precarietat amb la que treballen arriba a afectar-los la salut. Així ho denuncia la UGT, que assegura que «ja fa un parell de setmanes que un gran nombre de treballadors del centre es troben malament». De moment, en desconeixen l’origen i el focus d’infecció, però sobretot es tracta de problemes respiratoris i digestius, per irritació de vies respiratòries, coïssor d'ulls, nàusees, vòmits i mals de cap. Aquests símptomes després de 24 hores d'abandonar el lloc de treball desapareixen, segons afirmen, i la mútua del Departament de Justícia no atén els afectats perquè considera que no es tracta d'un accident laboral. A més, al centre no disposen de les eines suficients per determinar si hi ha o no pol·lució o bactèries en suspensió i tampoc no han donat alternatives ni mesures cautelars (com ara un canvi de despatxos provisional) als treballadors del centre.

No hay comentarios: